Welke gebruikersrollen bestaan er allemaal in WordPress?

Er zijn verschillende gebruikersrollen die je kan toewijzen aan gebruikers in WordPress. Als je een nieuwe WordPress website maakt dan ben je standaard de admin(administrator). Met deze account heb je dus de volledige rechten. Let dus goed op dat je deze login aan niemand anders geeft! Of ze kunnen alles met uw website doen …

Als je een website hebt waar verschillende mensen op werken dan is het aangeraden om deze verschillende rollen te geven. Je beperkt dan eigenlijk hun rechten. Wat aangeraden is en goed voor de veiligheid.

Als je een copywriter hebt dan hoeft deze geen rechten te hebben om aan het thema wijzigingen door te voeren of om plugins te installeren.

Je hebt dus volgende gebruikersrollen in WordPress:

  • Beheerder(administrator): De beheerder of dus ook admin genoemd kan alles aanpassen in de website. Dus er is best maar 1 beheerder per website. Zo voorkom je problemen …
  • Redacteur: Een redacteur zit net onder de beheerder. Deze kan pagina’s en berichten bewerken.
  • Auteur: Een auteur kan enkel berichten bewerken.(geen pagina’s)
  • Schrijver: Dit is eigenlijk de laagste rol want abonnee gebruik ik nooit. Een schrijver kan enkel zijn eigen berichten bewerken
  • Abonnee: Dit is een overbodige gebruikersrol. Zo goed als niemand gebruikt deze. Het enigste dat ze kunnen is reacties lezen en reacties geven

*Als je Woocommerce installeert zal er nog een aparte Woocommerce gebruikersrol bijkomen