Shopify review en ervaringen

Wat is shopify?

Shopify is kort gezegd een online platform dat zorgt voor allerlei oplossingen wat betreft e-commere.  Of je nu een grote of kleine zaak hebt maakt niet uit, er bestaat voor iedereen een oplossing. Ervaring met het opzetten van dergelijke zaken is ook helemaal niet nodig aangezien Shopify echt heel eenvoudig te gebruiken is. Je kan heel makkelijk een onlinezaak opzetten voor zowel goederen als diensten, en deze naar keuze gaan aanpassen.  Zo kan je betaalmethodes kiezen, je producten makkelijk organizeren, orders opvolgen, noem maar op.

Shopify is een volledig geïntegreerde oplossing voor e-commerce. Je kan heel eenvoudig een voorgemaakte webwinkel kiezen en dan volledig gaan aanpassen. De tool is heel intuïtief en ongelooflijk handig in gebruik.

Hoe starten met Shopify

Starten met Shopify is echt supersipel.  Maak een account aan en je wordt van dan af door het hele proces geleid.

Je kan kiezen uit meer dan 100 designs voor jouw webshop, en die zien er allemaal erg professioneel uit.  Het is moeilijk om iets niet te vinden, want de keuze is ook erg divers. Daarna kan je gewoon alles naar eigen wens beginnen aanpassen.

Shopify zorgt zelfs voor webhosting, dus daar hoef je je ook al geen zorgen over te maken. Geen externe partner nodig dus!

 

Bekijk eerst deze video

shopify review nederlands

Waarom kiezen voor Shopify?

 

 

 • Shopify is heel laagdrempelig, zowel financieel als in gebruik. Je hoeft echt geen IT expert te zijn of ervaring te hebben in e-commerce. Elke beginner kan onmiddellijk met deze tool aan de slag. Makkelijk op te zetten, aan te passen en te beheren! Tegenwoordig promoot elke tool dat hij eenvoudig in gebruik is, maar Shopify is dat ook echt. Je kan in een mum van tijd een webshop opzetten omdat alles er eigenlijk al staat.  In plaats van geleidelijk aan een webwinkel op te zetten kan je de bestaande stukjes gewoon aanpassen. Het platform werkt ook onmiddellijk. Verder zorgt Shopify voor jouw designs, betalingen en productcatalogus. Je webwinkel wordt bovendien automatisch aangepast aan tablets en smartphones zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.
 • Shopify is heel betaalbaar, en daardoor ook interessant voor kleinere zaken die willen starten met een webshop maar nog geen aderlatende investeringen willen doen. Meer over de prijzen in het hoofdstuk hieronder.
 • Je hebt de mogelijkheid om te verkopen via Facebook en Pinterest.
 • Shopify biedt een enorme keuze aan templates en designs, je hoeft daar dus niet nog eens iemand extra voor in te schakelen.
 • Shopify kan ook makkelijk offline worden geïntegreerd met de oplossingen die je daarvoor misschien al hebt opgezet.
 • Ook heel handig is dat jouw Shopify webwinkel echt mee kan groeien met jouw business, los van het aantal producten dat je verkoopt en het aantal klanten.
 • De ongelooflijk goede support. Je kan het bedrijf 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 contacteren via e-mail, live chat of telefoon. Vooral support via telefoon is tegenwoordig vrij uitzonderlijk, maar wel een echt voordeel. Bovendien staat de contactinformatie duidelijk vermeld op de website en moet je er dus niet uren naar zoeken. De geschatte wachttijd om iemand aan de lijn te krijgen wordt eveneens duidelijk vermeld.
 • Dankzij de app store van shopify kan je jouw functionaliteiten ook nog verder uitbouwen mocht je dat willen. Er is een enorm aanbod, maar de meeste apps zijn wel betalend.
 • Je kan heel makkelijk jouw producten in categorieën gaan indelen, en shopify doet hier ook al het grootste werk voor jou.
 • De uitgebreide rapportagemogelijkheden. Je hebt verschillende soorten rapporten, gaande van rapporten betreffende jouw klanten, naar marketing gerichte rapporten en financiële rapporten.
 • Shopify rekent zelf de BTW kosten per land uit, daar hoef je zelf helemaal niets meer voor te doen en dat bespaart je dus een hoop werk. Bij andere tools moet je vaak manueel alle taksregels gaan ingeven, maar hier gebeurt dat gewoon voor jou.
 • Gegevens importeren in Shopify werkt heel handig en eenvoudig. Je kan volgende formaten importeren: CSV, Ebay en Magento. Wil je nog andere formaten, dan vind je hiervoor vast wel een app in de appstore.
 • De Point-of-Sale applicatie zorgt ervoor dat je niet enkel online kan verkopen, maar ook op fysieke locaties je spullen kan aanbieden, zoals bijvoorbeeld in pop-up winkels, in outlet winkels enz. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Android of iOS toestel.

Klik hier & start uw 14 dagen gratis proefperiode.

 

Hoeveel kost Shopify?

shopify review

Er is een gratis proefperiode van 14 dagen waarbij je Shopify echt volledig en grondig kan uitproberen. De proefperiode kan je eender wanneer en ook weer heel eenvoudig opzeggen, en je hoeft bovendien nog geen kredietkaartgegevens door te geven. Na deze proefperiode kan je dan eventueel voor een abonnementsplan kiezen en gebruik maken van enkele kortingen als je vooruitbetaalt (voor 1 jaar bespaar je 10%, voor 2 jaar 20%).

 • Shopify Lite kost je $9 per maand. Je krijgt dan wel geen volledig opgezette webwinkel, maar deze optie is eerder gericht op verkoop via Facebook. Je krijgt ook als het ware een fysieke locatie om jouw goederen te verkopen en je krijgt toegang tot de ‘verkoopknop’, waardoor je zaken kan verkopen via een reeds bestaande website.
 • Basic Shopify heb je al voor $29/maand. En daarvoor krijg je heel wat in de plaats! 2 accounts, ongelimiteerde opslag, een ongelimiteerd aantal producten, 24u op 24u support, een korting op verzendingen, enz. Als je een nieuwe online winkel wil openen lijkt deze optie de beste, toch zeker in het begin. Je krijgt immers toegang tot alle zakken die je dan nodig hebt, de betalingen worden voor jou geregeld net zoals het technische achterliggende gedeelte. Indien je dat wenst kan je ook een domeinnaam registreren via shopify of via een derde partij, betalend weliswaar. Doe je dit niet, dan zal de link naar jouw webwinkel er ongeveer zo uitzien: WINKELNAAM.myshopify.com.
 • Shopify kost je $79/maand. Dan krijg je 5 accounts, een hogere korting voor verzendingen, de optie cadeaukaarten, professionele rapportage, en de mogelijkheid om een winkelmandje te ‘herstellen’ via een link.
 • Advanced Shopify kost je $299/maand, en dat is goed voor 20 accounts en alle mogelijke opties. Ook de verzendingskortingen zijn nog wat scherper.

Transactiekosten vallen buiten de maandelijkse bedragen, dus hou daar zeker rekening mee. Maak je geen gebruik van de Shopify Payments, dan betaal je transactiekosten bij elke aankoop.

 

Wat kan je doen met Shopify?

Shopify biedt onder andere volgende zaken aan:

 • De mogelijkheid om te verkopen via Facebook. Je krijgt een volledig geïntegreerde ‘Facebookwinkel’. Je zorgt ervoor dat klanten de mogelijkheid krijgen om jouw producten te doorlopen op Facebook via de “shop” tab. Vergeet trouwens niet dat de meerderheid van de mensen via een mobiel toestel Facebook bezoekt, en ook dat wordt via Shopify netjes weergegeven. Klanten kunnen veilig betalen en ze kunnen hun informatie opslaan voor een eventuele volgende aankoop. Via de chatfunctie kan je onmiddellijk support geven en klanten kunnen er hun bestellingen ook opvolgen. Wanneer je producten toevoegt in de Shopify tool wordt alles ook automatisch gesynchroniseerd met Facebook. Meer informatie kan je hier vinden: https://www.shopify.com/facebook
 • De mogelijkheid om te verkopen via Pinterest. Alle producten die in jouw Shopify winkel gepind staan kan je rechtstreeks via Pinterest verkopen. Klanten hoeven ook niet uit te loggen eens ze willen afrekenen. Je kan bovendien het aantal pins, repins en bestellingen makkelijk opvolgen. Meer informatie: https://www.shopify.com/pinterest
 • Shopify payments. Dit is echt de makkelijkste manier om online betalingen uit te voeren en bovendien zit dit volledig geïntegreerd in jouw webwinkel. Vanaf het moment dat jouw webwinkel online staat kan je alle grote types van bankkaarten aanvaarden, jouw betalingen opvolgen, terugbetalingen uitvoeren enz. Paypal werd ook volledig mee geïntegreerd. Helaas werkt deze optie voorlopig enkel voor gebruikers uit De Verenigde Staten, Puerto Rico, Het Verenigd Koninkrijk, Canada, Ierland en Australië. Gebruikers uit andere landen moeten gebruik maken van een apart betalingsportaal.
 • Je wil uiteraard weten hoe goed jouw winkel draait, en daarbij is uitgebreide rapportage uiteraard heel handig.
 • Via Shopify kan je ook blogs toevoegen aan jouw webwinkel, iets wat tegenwoordig toch echt een must is.

Wat zijn de nadelen van Shopify?

 • Eigenlijk zijn er maar weinig nadelen. Als we er dan toch eentje moeten opnoemen dan zouden we eerder zeggen dat het doelpubliek vooral beginners zijn.  Alles staat er al, maar dat kan je dan evengoed weer gaan aanpassen.  Als dit al een nadeel is 😉

 

Conclusie Shopify review

Wil je een webshop opzetten dan is Shopify echt veruit de beste keuze.  Supereenvoudig, niet al te duur en makkelijk aan te passen. De templates zijn heel professioneel, je krijgt enorm veel keuze en ze zijn makkelijk naar jouw hand te zetten. Bovendien zitten zaken zoals betalingen al volledig geïntegreerd in het pakket, dus daar hoef je je ook al niets van aan te trekken. Een fantastische oplossing voor startende online winkels dus!

Klik hier & start uw 14 dagen gratis proefperiode.

 

Laat een reactie achter