Astra theme review

Welkom in deze Astra Theme Review!

Een krachtig en multifunctioneel gratis thema, dat is Astra. Een thema voor iedere WordPress website dat gebouwd werd met oog op prestatie. Het is een zeer licht thema en gaat heel snel om op je website te laden. Daarnaast is dit thema ook SEO vriendelijk opgebouwd.

Wie net iets meer wenst kan de Astra pro bijnemen. Daarin is nog meer succes gegarandeerd en worden alle functies als een afzonderlijke module aangegeven. 

Wie geen technische kennis heeft, hoeft zich geen zorgen te maken. Het Astra thema is zeer eenvoudig om er een goede website op te bouwen en er zijn een tal van klaargezette demo’s die je verder helpen. Wij geven dit thema een zeer goede score en hieronder kan je lezen waarom.

astra ervaringen

Astra thema voordelen

Het Astra thema is zeer eenvoudig in gebruik en biedt dan ook enkele voordelen. Om je alvast een blik te geven op wat je bij hen kan verwachten en wat het Astra thema nu net zo speciaal maakt, hebben we alle voordelen even op een rij geplaatst:

 • Lichtgewicht – Zorgt voor een zeer snelle installatie en activatie, daarnaast is het compatibel met iedere website.
 • Klaargezette demo’s – Zorgt ervoor dat ook iedere dummy een perfecte website kan opbouwen. De klaargezette demo’s tonen een vooropgebouwde pagina en hoe ze dit dan ook verkrijgen. Daarnaast zorgen ze ook dat ze verschillend zijn met andere thema’s. Zo hoef je geen zorgen te maken over het uniek zijn van je website.
 •  Compatibel – Dit thema is compatibel met praktisch iedere website. Daarnaast passen ze ook perfect bij enkele page builders zoals Elementor, Beaver of Brizy. Dit maakt het customizen van je website net iets eenvoudiger en hoef je ook niet onnodig op een nieuwe page builder over te stappen.
 • SEO vriendelijk – SEO is op heden een sterk punt dat zeer belangrijk is voor je website. Daarom is het thema ook SEO vriendelijk opgesteld. Je kan er natuurlijk nog een SEO plugin zoals Yoast naast plaatsen maar op zich scoren zijn ook zelf zeer goed.
 • Eenvoudig in gebruik – Je hoeft geen technische kennis te hebben om met dit thema te kunnen werken. Daarnaast gaat ook de installatie van dit thema zeer snel en eenvoudig. Wie toch nog twijfelt kan ook een demo aanvragen, hoe installeer ik dit thema? Alles wordt er stapgewijs uitgelegd en zo kan je zonder enige IT kennis verder.
 • Demo website – klaargezette demo’s helpen bij de opbouw van je website. Daarbij zijn er heel wat templates en demo pagina’s die je op weg helpen. In een mum van tijd staat je website klaar en hoef je enkel nog de nodige aanpassingen naar smaak aan te brengen. Uit de demo’s leer je ook verder om een eigen pagina aan te maken en op punt te zetten.
 • Goede snelheid – De snelheid waarbij je dit thema kan uploaden is subliem. Daarnaast is het voordeel van het lichtgewicht ook een voordeel voor je snelheid. Dit thema zorgt ervoor dat de website vooruit gaat en zolang er geen zware foto’s en plugins gebruikt worden, kan de snelheid ook aangehouden worden. Moet je toch verzwaren op je website, dan kan er vanuit Astra een goede plugin bijgeplaatst worden die de snelheid ondersteunt.

De meeste mensen hebben genoeg met het gratis thema, toch wensen sommigen net iets meer. We spreken dan natuurlijk uit professioneel oogpunt. Hiervoor heeft Astra ook het nodige Pro programma. Helaas zal je hiervoor wel moeten bijbetalen.

 

Bekijk eerst deze demo video!

astra wordpress theme review nederlands

Nadelen?

Eigenlijk heeft dit Thema bijna geen tot geen nadelen. Het enige nadeel dat je zou kunnen ondervinden is de iets vertragende werking van de site wanneer je met een zware pagebuilder, plugin of foto’s werkt. Maar natuurlijk is dit nadeel iets dat ieder thema heeft en ook weer op te lossen valt met een goede plugin zoals de WordPress booster.

Sommige vinden de prijzen voor de pro versie dan weer duur en delen dit als een nadeel. Wij merken daarentegen weer dat voor de meeste mensen de gratis versie voldoende is. Dan is dit nadeel dan ook weer van de baan. Wens je toch over te gaan naar een pro versie, neem dan eerste een kijkje naar ieder bundel om na te gaan wat je werkelijk nodig hebt. Betaal niet meer dan de nodige zaken.

Zo zie je weer dat ieder nadeel kan gedraaid worden en er weinig tot geen zorgen zijn bij dit thema’s.

 

Astra staat op nummer 2 in onze TOP 10 van beste WordPress Thema’s!

Het Divi thema staat al enkele jaren op nummer 1 in onze vergelijker. Maar Astra staat stevig op een tweede plaats met 9.2/10!

Klik hier en ontdek onze TOP 10 van beste WordPress Thema’s.

beste wordpress thema

Pro of gratis versie

De gratis versie is op zich best krachtig maar je kan deze verder aanvullen met de pro versie. Voordelen die je hier verder kan uithalen?

 • Je krijgt toegang tot nog meer starter websites
 • Je krijgt toegang tot een Font selectie
 • Je hebt de mogelijkheid tot Woocommerce integratie
 • Je hebt de mogelijkheid tot easy digital downloads
 • Meer mogelijkheden van aanpassingen tot smaak
 • Je kan de naam Astra weghalen
 • Je verkrijgt de blog Pro
 • Je krijgt meer mogelijkheden in de header en footer

Wie zich wenst aan te sluiten op de pro versie moet zich ook bewust zijn van de prijs die hier tegenover staat. Je kan hierbij starten voor het basic pakket die start vanaf 59 Dollar per jaar. Wie all the way wil gaan en kiest voor de Lifetime agency bundel heeft een duurder prijskaart van 699 Dollar per jaar.

astra thema review

Conclusie Astra theme review

Wie op zoek is naar een goed thema voor al zijn websites die volledig gratis is of een betaalbaar programma heeft, zit goed bij het het Astra thema. Dit thema past voor iedere WordPress website.

Naar onze mening is het Astra thema een zeer goede keuze wanneer je een website wilt opbouwen met een goede snelheid en prestatie. Bovenop past dit thema met iedere pagebuilder, je hoeft dus niet meteen te veranderen, je kan gewoon doorgaan met de pagebuilder die je reeds hebt.

Je kan een gehele tijd aansluiten op de gratis versie van Astra en voor de meeste gebruikers is dit ruim voldoende. Indien je echt verdere functies wenst en meer uit professioneel oogpunt werkt, kan je ook overstappen op de pro versie. Hierin heb je verschillende prijzen, volgens de nodige functies en mogelijkheden. Prijzen zijn steeds geldig per jaar.

Wie voor het Astra thema kiest, kiest ook voor een SEO vriendelijke omgeving op de website en dat brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Bovendien hoef je geen technische kennis te hebben of enige IT skills om je website in dit thema op te bouwen. Het is zeer eenvoudig in gebruik en zelf een leek vind hier zijn weg. Ben je toch niet zo zeker? Maak dan gebruik van de voorgemaakte demo’s en templates.

2 Comments

Laat een reactie achter