Divi review en ervaringen na een maand gebruik

Als er een compleet en ijzersterk WordPress thema is, dan is het Divi wel. Mijn Divi review en ervaringen moest ik dus op termijn wel met jullie delen. Maar voordat ik dat deed, heb ik eerst een maand intensief gebruik maakt van dit premium WordPress thema.

Volgens vele andere Divi review en ervaringen websites scoort Divi gemiddeld een 8 of hoger. Zoals je straks zult ontdekken, ben ik net nog wat positiever over dit multifunctionele thema.

Het Divi theme wordt verkocht via Elegant Themes, dat een unieke wijze heeft voor het aanbieden van thema’s. Daardoor ben je vaak wat meer geld kwijt dan een Themeforest thema. Een groot voordeel is dat je wel vrij bent om een jaar lang tussen andere Elegant Themes thema’s te switchen.

  • Groot thema met veel opties
  • Snel, indien je het gebruik van plug-ins beperkt
  • Makkelijk aan te passen middels de customizer
  • Jaarlijks vernieuwen een nadeel

 

Divi review and experiences

Keuze tussen verschillende pakketten

Wanneer je na het lezen van deze Divi review en ervaringen blog, kom je voor een lastige keuze te staan. Je hebt namelijk de keuze uit een drietal licenties voor het Divi Theme.

Je kunt kiezen uit Personal, Developer en Lifetime. Het goedkoopste pakket, Personal, is voor 69 dollar aan te schaffen. Als je voor deze licentie kiest, krijg je niet de plug-ins gratis meegeleverd en heb je tevens geen toegang tot de .psd bestanden. Handig als je designer bent, maar onnodig als je van plan bent de huidige elementen van Divi te gebruiken.

Ook wat betreft de plug-ins is er vrij weinig aan de hand. Je kunt voor de meeste plug-ins gratis alternatieven vinden. Dus na het lezen van deze Divi review en ervaringen, kan je ook in onze andere artikelen terecht voor goede plug-ins (die helemaal gratis zijn).

Wil je niet na een jaar weer opnieuw 69 dollar betalen voor het Divi Thema, dan kan je het best kiezen voor de lifetime licentie. Je betaalt weliswaar het viervoudige, maar je hoeft niet ieder jaar te verlengen. Als we snel rekenen zien we dat we dan binnen 4 jaar het thema, aan jaarlijkse bedragen, er alweer uit hebben gehaald. Verwacht je dus dat je Divi de komende jaren intensief gaat gebruiken? Dan is de lifetime licentie mogelijk interessanter.

 

 

Bekijk in deze video de premium functies van Divi

divi review

Divi Builder

Zoals de meeste moderne WordPress thema’s is de builder het belangrijkste onderdeel. Zonder een goede builder, ben je uren langer bezig met het in elkaar zetten van je nieuwe website. Ook zal je meer tijd moeten stoppen in het verzinnen van goede ideeën. Dat terwijl een van de grote voordelen van de Divi builder is dat je ideeën kunt opdoen en je templates van Divi demo’s kunt pakken.

Tijdens mijn zoektocht voor het Divi review en ervaringen artikel kwam ik snel terecht bij de template bibliotheek. Hier vind je de belangrijkste lay-outs die je kant-en-klaar kunt importeren. Hierna kan je direct beginnen met het bouwen van je website.

Wat ik jou zou aanraden, is om vooral de beste onderdelen van lay-outs te combineren. Hierdoor beperkt je de hoeveelheid werk en maak je toch een prachtige WordPress website.

 

ONTDEK HIER DE UNIEKE MOGELIJKHEDEN VAN DIVI

 

Opties voor het verwerken van je eigen stijl

Bij de meeste thema’s zien we een apart thema menu terugkomen voor het aanpassen van de meest gebruikte onderdelen. Zo zal je vaak de kleuren van blokken en afmetingen via deze menu’s kunnen aanpassen. Bij Divi, kan je ook weer gebruik maken van het thema menu. Echter, is de Customizer (van WordPress) nu ook ingericht om het thema aan te passen. Dat betekent dat je live het Divi thema kunt aanpassen.

Dit is natuurlijk ontzettend handig wanneer je direct wilt zien wat de aanpassingen voor invloed hebben op jouw website. Het bouwen van de ideale website is hierdoor stukken eenvoudiger en kost minder tijd.

 

Krachtig thema, is het ook snel?

Tegenwoordig is het van groot belang dat je WordPress website nog wel een beetje snel blijft. Doordat we zoveel plug-ins toevoegen met visuele elementen, worden websites al snel trager. Het Divi thema is behoorlijk groot, wat betekent dat het op je FTP veel ruimte inneemt. Maar ook qua bandbreedte, wat de snelheid van je website beïnvloed, neemt het veel ruimte in.

Er moeten bij iedere page load veel elementen en scripts worden ingeladen, wat laadtijd kost. Natuurlijk, het Divi thema is niet zo traag als tien jaar oude websites. Je kunt echter voldoende thema’s vinden die hoger scoren op dit onderdeel. Heb je een degelijke hosting dan is dit zeker geen enkel probleem.

 

Conclusie Divi review en ervaringen

Do you want to be able to adapt a lot yourself and use a very strong theme? And do you want to use the Divi builder to realize a nice site within a short time? Then the Divi theme is perfect for you!

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE VAN DIVI BUILDER VAN ELEGHANT THEMES

  • Eenvoudig in gebruik
  • Zeer goede Community
  • Prima Support & ondersteuning
  • Betaalbaar
5

2 Comments

Laat een reactie achter