Wat is WordPress.com precies?

Als je zoekt op Google naar WordPress kom je meestal WordPress.com of WordPress.org tegen. WordPress is een zeer populair open source systeem. Doordat dit Open Source is, kan iedereen de code bekijken en bewerken.

In een vorig artikel hebben wij uitgelegd wat WordPress.org precies is. Op de website van WordPress.com kan je een account maken en zo uw website/blog starten. Dit gaat eigenlijk vrij gemakkelijk en je bent snel online.

Maar zo eenvoudig is het helaas niet! Wil je een professionele website dan is de website van wordpress.com geen goeie oplossing voor u.

Er zijn namelijk veel beperkingen. De mensen die wordpress.com gebruiken zijn meestal mensen die dit voor hun hobby doen. Een groot nadeel is dat je standaard geen eigen domeinnaam kunt hebben. Zo is de domeinnaam van deze website: www.wpplek.nl. Bij wordpress.com is dit helaas niet mogelijk. Dan zou de website er zo uitzien: www.wpplek.wordpress.com dus dit komt niet professioneel over.

Daarnaast ben je ook beperkt in het gebruik van thema’s en plugins. En de vervelende advertenties zijn nog het meeste van al irritant. Dus ik zou aanraden om hier zeker niet mee te starten. Je zal vastlopen en je regelmatig ergeren aan dergelijke zaken.

wat is wordpress.com

De kosten bij WordPress.com

Dus je kan gratis starten bij WordPress.com(met de nodige beperkingen uiteraard). Wil je nog meer opties dan kan je altijd uitbreiden. Er zijn momenteel 2 verschillende upgrades mogelijk

  1. Premium: 99 dollar/jaar: Gratis Blog of website + aangepaste domeinnaam, 13 GB Ruimte, Geen advertenties
  2. Business: 299 dollar/jaar: Gratis Blog of website + aangepaste domeinnaam, onbeperkte ruimte, Geen advertenties, Ecommerce(webshop), onbeperkte videos opslaan

Wat moet ik nu doen?

Als je een leuke blog wil maken of een professionele website dan is er maar 1 oplossing mogelijk. Bestel een WordPress Hosting Pakket bij een populaire hosting firma(zoals Combell). WordPress wordt automatisch geïnstalleerd voor je. Dus daarna kan je direct aan de slag zonder bovenstaande beperkingen.

Als je geen of weinig ervaring hebt met WordPress dan kan je best even kijken naar mijn Stap voor Stap WordPress Video Cursus.