Wat is Joomla en is het iets voor mij?

Joomla is een populair CMS(Content Mangement System). De eerste release van Joomla was 22 september 2005. De programmeertaal van Joomla is trouwens PHP en werkt met een MYSQL Database.

Via Joomla kan je dus vrij snel uw eigen website maken. Joomla wordt gebruikt voor kleine en grote websites. Dankzij de wereldwijde ondersteuning heb je dus altijd wel een antwoord op uw vraag of probleem.

wat is joomla

Joomla Voordelen

Met Joomla kan je in een korte tijd starten met uw nieuwe blog of website. Net zoals bij WordPress en Drupal zijn er veel opties mogelijk. De meeste zijn trouwens gratis en eenvoudig toe te voegen in uw Joomla website. Maar zoals bij de andere populaire CMS systemen is vooral de eenvoudig één van de grootste voordelen. Je hoeft dus geen programmeur te zijn om te starten met Joomla.

Nadelen van Joomla

Als je wil starten met Joomla zal je wel een klein beetje geduld moeten hebben. De installatie gebeurt bij de meeste hosting firma’s automatisch. Dus dat is alvast goed. Maar je zal toch even moeten wennen aan de interface en de verschillende mogelijkheden van Joomla.

Wat is het beste CMS?

Dit is altijd een lastige vraag want kan soms vrij persoonlijk zijn. Mijn website van WPPLEK is gemaakt met WordPress. Dit is persoonlijk mijn favoriete CMS. Als we even kijken naar de cijfers van W3TECH dan zien we dat Joomla op de tweede plaats staat van meest populaire CMS Systemen.

  • WordPress: 61,2%
  • Joomla: 4,9%
  • Drupal: 3,2%