Wat is hosting precies?

Hosting is het huren van resources van een server bij een hostingfirma. Deze hostingfirma of hoster genoemd zal alle technische zaken voor u regelen. Het enigste dat u hoeft te doen is een hosting pakket afnemen. Er zijn zeer veel verschillende types van hosting. Dus informeer u best even voordat u een aankoop doet. In onze TOP 10 van Beste Hosting kan je hier meer over ontdekken.

Soorten Hosting

  • Shared Hosting: De kans is zeer groot dat je voor Shared Hosting zal kiezen. Dit is de meest populaire vorm van website hosting. Je deelt in feite een server met andere klanten. Dus het is wel belangrijk dat de hosting firma de server zo inricht dat alles mooi en eerlijk is verdeeld. Anders kan het gebeuren dat een enorm zware website ervoor zorgt dat de server en dus bijgevolg uw website plots traag werkt. Kies daarom altijd voor betrouwbare hosting!
  • VPS Hosting: Als je zwaardere websites of toepassingen hebt, dan kan je een VPS overwegen. VPS staat voor Virtual Private Server. Deze server is dus voor u alleen. Dus je zal geen hinder hebben van andere klanten.
  • Reseller Hosting: Als je een website firma hebt dan is de kans groot dat je reseller hosting nodig hebt. Via reseller hosting kan je je eigen klanten dus hosting aanbieden(white label)