Wat is een header en waar vind ik deze terug op mijn WordPress website?

Een header is de bovenkant van je website. Niet te verwarren met de footer van je website, dit is namelijk het onderste gedeelte.

Als we even kijken naar mijn website van WPPLEK dan zie je hieronder in het rood wat het header gedeelte precies is. In de header vinden we dus meestal gekende elementen terug zoals:

  • Logo
  • Menu
  • Call To Action Knop
  • Adres Gegevens
  • Telefoon Buttons

wat is een header

 

Toen de eerste websites online kwamen, was er enkel een vrij eenvoudig menu. Maar de laatste 15 jaar is de layout van de header dus totaal verandert. Er zijn veel websites die hun contactgegevens subtiel in de header zetten. Dit is slim gezien, zo kunnen mensen hen direct bellen of mailen indien nodig.

Onderschat zeker niet hoe belangrijk een header is voor de conversie. Als je op een website land met een header die er raar uit ziet dan is de kans groot dat je niet zo lang zal blijven op de website. Je hebt online dus maar enkele seconden tijd om direct de aandacht te grijpen.

Header in WordPress

Als je website is gemaakt in WordPress dan kan je eenvoudig het header gedeelte aanpassen. Als je nieuw bent in de wondere wereld van WordPress of je wil zelf een website bouwen dan kan je best even kijken naar mijn WordPress Video Cursus.