Wat is een browser nu precies? Vermoedelijk zullen de meeste onder jullie wel Google Chrome of Internet Explorer kennen. Wel dit zijn voorbeelden van gekende webbrowsers of internetbrowsers. Er zijn nog verschillende andere zoals Safari, Opera, Firefox, Edge, …

De kans is groot dat je mijn website bekijkt in Google Chrome. Dit is momenteel de grootste en dus meest populaire webbrowser. Hieronder zie je de huidige icoontjes van deze populaire webbrowsers. Je zal merken dat deze af en toe een klein beetje wijzigen.

wat is een browser

 

Via een browser surfen we dus op het internet en bezoeken we diverse websites. Dus eigenlijk doen deze verschillende browsers allemaal hetzelfde. Het grootste verschil zit hem meestal in de look & feel van de browsers zelf. Zoals bij de meeste mensen is ook mijn favoriete browser Google Chrome. Deze ziet er mooi en rustig uit. En daarnaast is Google Chrome zeer snel. In een browser heb je dus verschillende opties.

De meeste mensen gebruiken volgende opties:

  • Browsergeschiedenis wissen
  • Favorieten toevoegen en bewaren
  • Inloggegevens bewaren(niet aangeraden)

Ik werk momenteel hoofdzakelijk met Google Chrome. Daarnaast gebruik ik af en toe Mozilla Firefox. Op mijn Iphone staat er standaard Safari geïnstalleerd. Maar elke browser heeft tegenwoordig een applicatie. Dus als je liever Google Chrome gebruikt op je Iphone is dit geen enkel probleem.

wat is de beste browser

Wat is de beste browser?

De meest populaire browser momenteel is dus Google Chrome. En ik vermoed dat dit de komende jaren zo zal blijven. Volgens de statistieken website W3Schools is momenteel 80% van de browsers Google Chrome.

  • Google Chrome: 80.9%
  • Firefox: 9.3%
  • Edge/Internet Explorer: 3.3%
  • Safari: 2.7%
  • Opera: 1.6%

Dit zijn uitstekende cijfers dus voor Google Chrome. Zeker als je weet dat in 2008 het marktaandeel van Google Chrome maar gemiddeld 3% was!

Wil je Google Chrome installeren op je computer of laptop? Surf dan eenvoudig naar de Website van Google Chrome en klik op downloaden. Volg de stappen en je kan direct surfen op deze nieuwe browser.

Uiteraard zijn de smartphones niet meer weg te denken uit onze wereld en ook daar kan je dus eenvoudig kiezen welke browser je gebruikt. En als er een bepaalde browser standaard niet op je smartphone staat dan ga je eenvoudig naar de Google Play of Apple Store en download je de applicatie daar.