Wat is een Blog Precies? Een blog is niets nieuws. De eerste blogs die online kwamen waren in 1997. Een blog kan je min of meer zien als een verzameling van content(tekst en foto’s) op een website. De eerste blogs die online kwamen waren meestal zeer lange teksten met weinig of geen visuals.

Als snel werden blogs populair. Er zijn tegenwoordig mensen die bloggen om verschillende redenen. Zo zijn er voorbeeld mensen die maandenlang op reis gaan en dit graag delen met de buitenwereld. Ze zetten dan een blog op en maken dan af en toe artikels en posten die dan op het blog. Op een blog kan je dus ook eenvoudig afbeeldingen en video’s toevoegen. Vroeger was dit allemaal vrij technisch maar dankzij een populair Blog systeem zoals WordPress is dit verleden tijd.

Een blogpost wordt ook een artikel genoemd en omgekeerd. Vroeger waren het vooral de lange blogs(enorm veel tekst) die een goede ranking hadden in Google. Maar tegenwoordig gaat het echt om de kwaliteit van het artikel zelf.

Tegenwoordig gebruiken grote merken ook blogs als een vorm van content marketing. Kijk maar eens online naar grote brands en dergelijke. De kans is groot dat ze een blog op hun website hebben. Meestal noemt dit dan nieuws, tips, gratis info, …

Dit is een vorm van content marketing die zeer goed werkt en dat weten zij maar al te goed. Er zitten dan ook dagelijks mensen van de marketing te kijken hoe ze het beste de content strategie aanpakken om op termijn te ranken op Google.

Zoals je kan zien heb ik ook een blog op mijn website. In mijn blog “WordPress TIPS” deel ik gratis tips, tutorials en diverse info over WordPress. Op deze manier draag ik mijn steentje bij in de leuke WordPress wereld. Klik hier voor mijn WordPress blog te lezen.

wat is een blog

Hoe maak je een blog?

Als je zelf een blog wil maken zijn er tegenwoordig redelijk wat opties. Maar als je niet technisch bent en vandaag nog wil starten dan zouden wij aanraden om uw blog te starten met WordPress. Op deze manier heb je trouwens direct ook een website erbij.

In mijn handige WordPress Videocursus leg ik alles stap voor stap uit hoe je eenvoudig en vooral snel van start kan gaan.

Je zal merken dat het prettig werken is. WordPress is de meest populaire oplossing tegenwoordig op een blog/website te hebben. Meer dan 34% van de websites in de wereld zijn gemaakt met WordPress. En dit percentage blijft elk jaar stijgen.

De reden van het succes van WordPress is omdat het zo eenvoudig werken is. Er zijn zeer veel mensen die om diverse redenen een blog/website willen hebben. Maar meestal komt het er niet van omdat ze denken dat ze niet technisch zijn. Bij WordPress hoef je dus geen programmeur te zijn!