Top 3 FTP-programma’s voor WordPress-gebruikers

Op zoek naar een geschikt FTP-programma voor je WordPress-site? We zochten voor jou de meest betrouwbare, veilige én gebruiksvriendelijke gratis opties.

Waarom heb ik een FTP-programma nodig?

FTP staat voor File Transfer Protocol. Concreet wil dat zeggen dat je er bestanden mee kan uploaden van je computer naar je website. Een FTP-programma installeer je als desktop app op je pc en link je met je WordPress beheerdersaccount.

Wat is een goed FTP-programma?

Gebruiksvriendelijkheid voorop! We verwachten van een goed FTP-programma een eenvoudige grafische gebruikersinterface waarmee je alle nodige functies kan uitvoeren op je WordPress-site: o.a. kopiëren, uploaden, verwijderen, naam wijzigen, bestanden bewerken, enz.
Natuurlijk kan je perfect WordPress gebruiken zonder FTP-programma, maar het maakt je het leven wel gemakkelijker wanneer je bijvoorbeeld snel veelvoorkomende fouten in WordPress moet aanpassen, maar je niet in de admin-sectie kan.

Hoe gebruik ik een FTP-programma?

Simpel, met een gebruikersnaam en wachtwoord kan je verbinding maken met je WordPress site. Dan open je het FTP-programma vanop je computer, geeft je gebruikersnaam, wachtwoord en host in (gewoonlijk URL website), klikt op ‘verbinden’ … et voilà!

FTP Programma WordPress plugin

Beste FTP-programma’s voor WordPress

Er zijn diverse gratis en betalende FTP-programma’s beschikbaar voor verschillende besturingssystemen. We maakten voor jou een top 3!

1. Filezilla

Wellicht de bekendste en meest populaire optie is Filezilla, zowel voor Windows, Mac als Linux. Niet voor niets, want het is een erg gebruiksvriendelijk programma én volledig gratis.

Let wel op dat je bij downloads het vakje adware uitvinkt, anders komt dit ook op je pc terecht en daar zijn we géén fan van.

2. WinSCP

Een van de meest krachtige en tegelijk eenvoudigste gratis FTP-programma’s voor Windows is WinSCP. Op het eerste zicht lijkt de interface overvol te staan, maar laat dit je niet misleiden: het is wel degelijk erg makkelijk aan te leren. Links zie je de bestanden op je pc, rechts de bestanden op de server. Met één klik download, upload of bewerk je een bestand.

Ook ervaren gebruikers vinden alle features die ze nodig hebben. WinSCP ondersteunt SFTP, SSH en de oude vertrouwde FTP. Bestanden verwerken en standaard bewerkers toekennen is kinderspel met WinSCP.

3. CyberDuck

Zoek je een extreem eenvoudig FTP-programma, of je nu beginner of ervaren gebruiker bent, dan komt CyberDuck helemaal gratis als geroepen.

Zowel Mac- als Windows-fans kunnen dit programma gebruiken. Opvallend kenmerk tegenover andere applicaties voor verschillende platformen, is dat het zich heel mooi integreert met je Mac-omgeving.

Het ondersteunt trouwens ook Mac features zoals je logingegevens opslaan in keychain (sleutelhanger) en bestanden vinden met de zoekfunctie. Je kan je favoriete codebewerker aanduiden en bestanden openen om te bewerken met één klik.
Ontdek nog meer boeiende WordPress tips

Laat een reactie achter