Getresponse review en ervaringen

Wat is GetResponse?

GetResponse is een handig platform waarmee je makkelijk een e-mailcampagne kan opzetten en dat je helpt bij jouw e-mail marketing. De tools zijn ontworpen om bedrijven en ondernemers te helpen om de omzet te verhogen, de ROI te maximaliseren en te zorgen voor degelijke e-mail marketing campagnes.

Het is een van de betere en oudere spelers wat betreft e-mail marketing programma’s. Het bedrijf richtte zich eerst op de Europese markt, maar probeert de laatste tien jaar door te dringen tot de Amerikaanse markt. Momenteel gebruiken reeds 350 000 bedrijven uit 182 verschillende landen deze tool, van hele kleine bedrijven tot zeer grote.

Om GetResponse te gebruiken heb je geen ervaring nodig, er zijn enkele hele mooie features die worden aangeboden en de prijs is ook heel redelijk. Bovendien kan iedereen alle features gebruiken, wat de grootte van abonneelijst ook is.

getresponse review

Enkele functies van GetRespnse uitgelicht

 • Rapportage en statistieken: via deze functie krijg je een goed beeld van jouw volgers en van de lezers. Je kan kiezen voor de basiszaken, maar er zijn ook enkele heel geavanceerde rapportagemogelijkheden. Op jouw dashboard zal je onmiddellijk enkele basiszaken terugvinden, met taartgrafieken en cijfers. Op de e-mail analyse pagina krijg je dan erg gedetailleerde informatie. De statistieken kunnen ook opgevolgd worden via Google Analytics.
 • Berichten: Deze tool is enorm handig als je nieuwsbrieven wil opstellen. Hier kan je kiezen uit verschillende soorten lay-out, en kan je ook jouw autoresponders (automatische opvolgmails) gaan aanmaken en instellen.
 • Enquêtes: Met GetResponse is het heel makkelijk om enquêtes aan te maken en deze naar jouw contacten te sturen. Ook hier kan je gaan kiezen uit verschillende lay-outs.
 • De landingspagina: Ook hier heb je keuze uit meer dan 100 verschillende templates. Het aanmaken van een landingspagina is heel eenvoudig.
 • Webinars: via de webinars kan je jouw contacten toegang geven tot video’s, audiofragmenten, online enquêtes, en nog veel meer. Dit aanbod is vrij uniek!
 • Time travel optie: Wanneer je een wereldwijd publiek wil bereiken is het belangrijk dat jouw e-mails niet in het midden van de nacht toekomen aan de andere kant van de wereld, want de kans dat deze dan ongelezen blijven en zelfs verwijderd worden is zo pakken groter. Met de time travel optie kan je daarom werken volgens tijdzone, en worden de e-mails verstuurd op tijdstippen waarop mensen makkelijker jouw e-mails zullen gaan lezen.
 • Autoresponders: Dit zijn automatische opvolgmails, die ofwel worden gegenereerd na een bepaalde tijdsperiode, ofwel worden getriggerd door bepaalde handelingen van de ontvangers van de e-mails (de ontvanger heeft bijvoorbeeld ergens op geklikt maar geen verdere actie ondernomen). GetResponse biedt zowel tijd als actie gebonden autoresponders aan om zo meer betrokkenheid bij jouw doelpubliek te verkrijgen, en zorgt ook voor handige gedetailleerde handleidingen zodat je weet hoe je deze het beste kan gebruiken.
 • Van RSS naar e-mail: Een superhandige tool voor bloggers, die zo vanaf ze iets nieuws posten automatisch hun doelpubliek kunnen e-mailen (dat kan onmiddellijk, dagelijks, wekelijks,…) door gebruik te maken van een heel simpele e-mail template.

Bekijk deze Premium functie eerst:

 

getresponse review nederlands

 

Hoe starten met GetResponse?

Starten met GetResponse is heel eenvoudig.  Maak gewoon een account aan door je naam, e-mailadres en paswoord op te geven. Als je jouw account volledig wil activeren hoef je enkel nog een bedrijfsadres en een telefoonnummer in te vullen.

Daarna kan je beginnen met het aanmaken van een campagne en deze nadien uiteraard ook versturen.

GetResponse staat bekend voor de gebruiksvriendelijkheid, al is het bij de opstart vaak even moeilijk.  Eens je bezig bent zal je al snel merken dat het heel intuïtief is en dat je er snel mee weg bent. Vanaf je wat meer vertrouwd bent met het hele programma kan je echt op een heel snelle manier nieuwsbrieven en autoresponders aanmaken. Het is echt een kwestie van doen en dan de look en feel door krijgen.

 

TEST HIER GETRESPONSE 1 MAAND GRATIS

 

Waarom kiezen voor GetResponse?

 • Omwille van de gebruiksvriendelijkheid;
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding;
 • De ongelooflijk goede support met live chat, video tutorials, live webinars, FAQ’s,blog, sociale media….;
 • Het feit dat je een landingspagina kan aanmaken;
 • Het enorme aanbod aan functies;
 • De time travel optie die ervoor zorgt dat je e-mails kan gaan versturen per tijdszone, zodat ze aankomen op tijdstippen wanneer lezers deze het vaakst gaan lezen;
 • De zeer uitgebreide statistieken die je ter beschikking hebt;
 • De inbox preview functie (zodat je op voorhand kan bekijken hoe jouw nieuwsbrief er zal uitzien op verschillende toestellen).

Wat zijn de nadelen van GetResponse?

 • Er is geen gratis plan, na de 30 dagen proeftijd moet je betalen als je het programma verder wil gebruiken;
 • De personalisatie van de e-mails is vrij beperkt (zeker in vergelijking met de concurrentie);
 • In het weekend is er geen telefonische hulplijn;
 • Verdoken kosten (vooral wanneer je over je aantal abonnees gaat schieten de kosten de hoogte in en dit is niet eenvoudig terug te vinden op de website);
 • Er is geen beleid betreffende terugbetaling wanneer je je bedenkt;
 • Enkel in het Engels voorhanden, geen Nederlands aanbod.

getresponse review 2019

Wat kost GetResponse?

Je kan GetResponse 30 dagen gratis gebruiken voor een lijst tot maximum 250 adressen. Hiervoor is geen kredietkaart vereist. Klein addertje onder het gras tijdens deze proefperiode: Wanneer je een contact toevoegt, dan verwijdert en erna opnieuw aanmaakt, dan geldt dit als 2 contacten.  Na de proefperiode kan je kiezen uit enkele verschillende plannen, en het kan best complex zijn om jouw plan te kiezen omdat er redelijk veel opties zijn.

Als je vooruitbetaalt kan je kortingen krijgen, zo geeft een jaar vooraf betalen recht op 18% korting, en twee jaar zelfs op 30%.

Bij elk account krijg je voor 1GB aan ruimte voor opslag van beeldmateriaal en toegang tot de bibliotheek die ook nog eens meer dan 1000 afbeeldingen bevat.

Je kan kiezen voor het basis e-mail plan waarbij je gebruik kan maken van ongelimiteerde e-mail marketing, autoresponders en een landingspagina die tot 1000 bezoekers per maand is gelimiteerd:

 • Tot en met 1000 abonnees betaal je $15 per maand;
 • Tot 2500 abonnees betaal je $25 per maand;
 • Tot 5000 abonnees betaal je $45 per maand;
 • Tot 10 000 abonnees betaal je $65 per maand
 • Tot 25 000 abonnees betaal je $145 per maand;
 • Tot 50 000 abonnees betaal je $250 per maand;
 • Tot 100 000 abonnees betaal je $450 per maand

Daarnaast heb je het Pro-plan, dat als voordelen heeft dat de landingspagina niet meer gelimiteerd is, dat je toegang krijgt tot de webinars (voor 100 personen maximum) en waarbij je tot drie gebruikers krijgt. Dit plan is uiteraard wat duurder, je checkt best de website van GetResponse zelf voor een juiste prijsindicatie.

Verder kan je ook kiezen voor het Max-plan, waarbij je vijf gebruikers krijgt, toegang tot de webinars voor 500 personen, een eigen domain en een accountmanager.  Ook hier check je best even de website van GetResponse zelf.

 

Conclusie Getresponse Review!

Ten opzichte van de concurrentie kunnen we zeggen dat GetResponse, zeker indien je kiest voor de gewone basic e-mail-plannen, vaak een pak goedkoper is dan de concurrentie, zeker voor grote aantallen abonnees. Sommige concurrenten bieden dan wel een gratis plan aan voor mensen met echt kleine distributielijsten, en dat doet GetResponse dan weer niet.

TEST HIER GETRESPONSE 1 MAAND GRATIS

Laat een reactie achter