Sendinblue review

Welkom bij deze Sendinblue review!

Als e-commerce webshop beheerder hoeven wij je niet te vertellen welke waarde een emailmarketing kan hebben voor je website. Daar zijn enkele online tools voor te vinden waaronder ook Sendinblue waar wij het over hebben in de review hieronder. 

Sendinblue is een zeer populair emailmarketing tool die hun strepen echt wel hebben verdiend ten opzichte van bijvoorbeeld Mailchimp. Ze zijn ontworpen voor marketing en automatisering van de moderne zakenwereld. Veel online marketeers werken reeds met deze tool en kennen dan ook de waardevolle betekenis van deze tool. Vanuit hun visie en onze mening raden wij ook aan om met Sendinblue te werken. Functies zijn er geavanceerd maar het gebruik is zeer eenvoudig. 

Om deze redenen geven wij hen een 9 op 10. Wil jij verder weten waarom? Neem dan zeker onze review door. 

sendinblue review

 

Sendinblue functies 

Sendinblue zorgt voor de moderne zakenwereld en biedt daarbij een grote ondersteuning in email marketing en de automatisatie die daarbij hoort. Maar om alle ondersteuning te kunnen bieden hebben zij enkele opvallende functies en mogelijkheden: 

 • Voorbeeld. Hierbij kan je een voorbeeld bekijken van je opgestelde email voor dat je deze verstuurd naar de klanten. 
 • Templates. Er zijn een tal van vooropgestelde templates die kunnen gebruikt en aangepast worden om snel een mail samen te stellen. Aanpassingen kunnen eenvoudig door slepen en plaatsen waar jij het wenst. 
 • Personalisatiemogelijkheid. Met deze tool zijn er een tal van mogelijkheden om alles zo persoonlijk mogelijk te maken en niet standaard over te komen naar de klanten. 
 • Meertaligheid. Een sterke functie of mogelijkheid bij Sendinblue is de beschikbaarheid in 6 talen. 
 • Rapporten en analytics. Marketingcampagnes worden bijgehouden en worden in een overzichtelijke rapporten geplaatst. Krijg zo een overzicht waar je succes behaalt. 
 • Integratiemogelijkheid. Sendinblue laat het toe te integreren met derden om zo beter te kunnen ondersteunen naar je commerce. Heel wat programma’s zoals CRM, marketingtools en e-commerce tools kunnen geïntegreerd worden. 
 • Editor voor je landingspagina. Wanneer je graag enkele bestemmingspagina’s wenst te maken kan je hiervoor een gespecialiseerde editor voor inschakelen. Zo kan het heel eenvoudig gekoppeld worden aan de mailing. 
 • Ondersteuning. Sendinblue heeft een goede klantendienst die steeds bereikbaar is via verschillende kanalen. Zo kan je contact opnemen per chat, telefoon of per message. 
 • Opt-in formulier en Opt-out formulier. Iedere mail kan voorzien worden van beide formulieren waarbij mensen zich in en uit kunnen schrijven. 

sendinblue reviews

Gebruiksvriendelijk 

Het dashboard is het meest belangrijke tool in deze mailmarketing service en daarom heeft Sendinblue gekozen voor een zeer eenvoudig en gemakkelijk dashboard die niet overstelpt wordt met felle kleuren. Dit helpt om de belangrijkste bedieningsknoppen terug te vinden en het overzicht te bewaren over alle zaken die van belang zijn in deze emailmarketing. Op dit dashboard kan je aflezen welke campagne het meest succes behaalde en hoeveel mensen er effectief de mail hebben gelezen of naar je website geklikt hebben.  

Het leuke aan Sendinblue is dat je ook een zwarte lijst hebt. Daarop kan je contacten toevoegen en beheren. Wie niet meer in de campagnes hoort, kan hierop geplaatst worden. Dit gaat niet allemaal manueel, ook personen waarvan de mails niet meer aankomen of spam gerelateerd worden, zullen op deze lijst geplaatst worden. 

En er is nog zoveel meer. Zo heeft Sendinblue ook een heel eenvoudig systeem om al je contacten te importeren. Je kan dit allemaal manueel invoeren maar ook via een eenvoudig csv bestand allemaal in één keer uploaden.  

E-mailcampagnes

Een campagne opstellen bij Sendinblue is heel dynamisch door de vele opties die je hebt bij deze tool. De eerste stap die je moet maken voor het opstellen van een goede campagne is het opstellen van de naam afzender, je mailadres en het onderwerp alsook natuurlijk de campagnenaam.

Hierbij kan je nog enkele parameters gaan opstellen zoals naar wie je deze wens te versturen, velden en elementen gaan toevoegen en aanpassen tot ook enkele aanmeldingsformulieren en koppelingen. Dit doe je allemaal via de geavanceerde opties.

Ook bij Sendinblue heb je enkele mogelijkheden wanneer je in de ontwerpfase komt. Hierbij kan je kiezen uit een eenvoudige HTML campagne of kan je ook kiezen voor een drag en dropsysteem of een intuïtieve ontwerpfunctie.

Het laatste laat je natuurlijk vrij om net iets creatiever tewerk te gaan maar vergt ook enige oefening. Daarnaast biedt Sendinblue ook wel enkele hulpmiddelen aan om een goede campagne op te stellen en je design net en ordelijk te presenteren.

Voeg ook enkele afbeeldingen toe om een mooie visueel beeld te geven aan je email.

Het meest belangrijke functie bij het opstellen van je mailingcampagne is de proefversie waarbij je eerst de mail kan bekijken voordat je deze doorstuurt naar iedereen uit je mailinglist. Neem geen risico en doe een dubbelcheck vooraleer je op send drukt.

beste mailingprogramma

Prijzen en bundels

Bij Sendinblue vind je verschillende bundels waarbij je kan aansluiten. Zo zijn er e-mailbundels, sms-bundels en IP-bundels. De Sendinblue Ip-bundels zijn bundels waarbij je mails ook digitaal kunnen ondertekend worden en dus een volledige controle krijgen over je IP-reputatie.

Wie wenst te beginnen kan zich best eerst even registreren op Sendinblue. Zo krijg je al toegang tot het aanmaken van onbeperkt aantal contacten en krijg je hierbij een verzendingslimiet toegewezen. Wens je meer te verzenden dan het opgegeven limiet kan je je aanmelden op een van de e-mailbundels.

Hieronder een klein overzicht waarbij je prijzen en bundels kan vergelijken:

 1. Free bundel
  1. Gratis
  2. Onbeperkt aantal contacten
  3. Hierbij kan je tot 300 mails per dag versturen
  4. Gratis functies
 2. Lite bundel
  1. Kost 19 Euro per maand
  2. Bij jaarlijkse betaling kost je dit nog 15,20 Euro per maand
  3. Onbeperkt aantal contacten
  4. 40 000 mails per maand
  5. Geen dagelijks limiet
  6. Toegang tot de gratis functies

aweber alternatief

 1. Essential bundel
  1. Kent een kostprijs van 29 Euro per maand
  2. Bij jaarlijkse betaling zakt dit tot 23,20 Euro per maand
  3. Tot 60 000 emails te versturen per maand
  4. Geen dagelijks limiet
  5. Toegang tot Lite functies
  6. Mogelijkheid tot verwijdering van het Sendinblue logo
  7. Geavanceerde analytics
 2. Premium bundel
  1. Kost je 49 Euro per maand
  2. Jaarlijkse betaling zakt tot 39,20 Euro per maand
  3. 120 000 mails te versturen per maand
  4. Geen dagelijkse limiet
  5. Essential functies
  6. Landing pagina’s zijn hier mogelijk
  7. Marketing automation
  8. Live chat
  9. Multi user gebruik mogelijk
 3. Enterprise bundel
  1. Hierbij kan je prijs op maat aanvragen
  2. Krijg je toegang tot premium functies
  3. Krijg je een eigen account manager
  4. Prio bij de support
  5. op maat!

Iedere bundel is zonder enige verplichting en kan geannuleerd worden zoals u dit wenst.

Conclusie Sendinblue review

Ieder jaar verbeterd de kwaliteit van Sendinblue en het blijkt dan ook een zeer goede e-mailmarketingservice te zijn. Wie geen technische kennis heeft, kan hier zeer eenvoudig zijn mailcampagne opstellen aan de hand van een drag en drop systeem. Daarnaast heeft Sendinblue heel wat kant en klare sjablonen klaarstaan om je op weg te helpen.

Sendinblue is de moeite waard om aan te melden. De meeste e-commerce bedrijven hebben zich hier dan ook aangesloten. Wij raden deze partij ook zeker aan en geven ze een dikke 9 op 10. Voor ieder die een goed alternatief zoekt op Mailchimp kan zich hier zeker zonder zorgen inschrijven.

Ze hebben naast de gewone mailcampagne ook een goede tools zoals een SMS hulpcentrale die vele concurrenten helemaal niet aanbieden. Wie niet zeker is kan een offerte op maat aanvragen en genieten van een eigen account manager.

Maak een gratis account bij Sendinblue en test dit uitstekende platform via onderstaande knop!

 

Wilt u een uiterst gebruiksvriendelijk marketing platform met alle nodige snufjes?
TEST dan SENDINBLUE!

MAAK GRATIS ACCOUNT

Laat een reactie achter