Shutterstock review

Welkom bij deze Shutterstock review!

Shutterstock, 1 van de beste, populairste en meest gekende stockfoto websites over de hele wereld. De populariteit van deze website bij alle fotografen en illustrators, maakt hen dan ook echt uniek. Deze stockfoto website biedt je meer dan 70 miljoen afbeeldingen met een zeer hoge kwaliteit.

70 miljoen afbeeldingen is reeds een hoog aantal maar er komen per dag nog een 10 000 tal foto’s bij en zo vind je steeds een vernieuwende afbeelding als content voor je website of eigen project. Afbeeldingen kan je heel eenvoudig terugvinden in de gebruiksgemakkelijke filter aan de hand van trefwoorden. Geef een gezocht item door en je zal alle gelinkte foto’s te zien krijgen.

Shutterstock is vooral gekend door zijn overgroot aanbod aan foto’s, illustraties en videomateriaal. Daarbovenop kan je, indien je een grootgebruiker bent, je perfect aansluiten aan een voordelig bundel of abonnement. Wie slechts 1 foto nodig heeft, zal hier op Shutterstock niet echt zijn zin vinden.

shutterstock ervaringen

Kwaliteit en controle

Iedere fotograaf of creatieveling kan zijn eigen beeldmateriaal hier inzenden en te koop stellen. Dit kan heel eenvoudig door een account aan te maken, de nodige gegevens in te vullen en daarna je beelden up te loaden en te benoemen. Wanneer één van je foto’s hier verkocht wordt, ontvang je hier een kleine vergoeding voor. We spreken inderdaad van een kleine vergoeding maar hoe meer foto’s je aanbiedt, hoe hoger je bedrag en verkopen zullen oplopen. Je hoeft hier verder niet veel voor te doen en alle kleine bijdragen zijn ook een mooie spaarboek.

Grote tip hierbij aan iedereen die wenst te verkopen op Shutterstock: zorg voor meerdere foto’s, 1 enkele foto gaat absoluut verloren in deze overgrote database.

Maar… niet iedere foto wordt zomaar toegelaten. Shutterstock is vrij streng en neemt dan ook alle foto’s onder de loep. Er zijn strenge richtlijnen waar iedere fotograaf of illustrator zich moet aan houden. Shutterstock garandeert aan zijn klanten een goede kwaliteit te leveren en wenst deze dan ook aan te houden. Dit kan dan ook maar met een goede screening van al het beeldmateriaal dat ingezonden wordt. Zo worden iedere dag tot 10 000 beelden onder de loep genomen en gecontroleerd op volgende criteria:

 • Kwaliteit
 • Auteursrechten
 • Merken en brands
 • Scherpte
 • Belichting
 • Grootte
 • Pixels
 • Copyright

Enkel foto’s en afbeeldingen die aan deze criteria voldoen, worden ook toegelaten op de website. Zo wordt kwaliteit echt gegarandeerd en zijn klanten tevreden. Een goede fotograaf heeft hier natuurlijk geen probleem of zorgen om.

 

Bekijk de mogelijkheden in de onderstaande Video:

shutterstock review nederlands

Stockfoto aanbod

Iedere dag komen er op de aanwezig beelden een 10 000 tal nieuwe beelden bij. Daarbij kunnen we wel stellen dat deze stockfoto website dan ook de meest goede bron is voor het vinden van een perfect plaatje of content. Alle beelden hebben een hoge resolutie en kan je hier tegen een kleine prijs downloaden.

Shutterstock is één van de meest populaire stockfoto websites en dat kan je alleen al zien aan het overgroot databank van een 70 miljoen beelden op dit moment. De goede kwaliteit van deze beelden zorgt ook nog voor de naam; “de beste” op de markt.

Wanneer je niet zoveel beelden nodig hebt en dus geen grootgebruiker bent kan je ook kiezen voor alternatieve stockfoto websites als Dreamstime, Bigstock, iStock en Fotalia.

Wie een afbeelding nodig heeft voor zijn project of website kan deze zoeken aan de hand van filtering op trefwoord. Hierbij heeft Shutterstock voor een zeer eenvoudig systeem voor zijn klanten gezorgd. Iedere foto gelinkt aan het ingegeven trefwoord zal verschijnen.

Als je uiteindelijk voor een foto kiest en deze aankoopt, ontvangt de fotograaf een kleine bijdrage en heb je een ondersteuning aangeboden.

Shutterstock Prijzen

Wie maar 1 foto nodig heeft, kan beter een alternatieve website zoeken maar voor grootgebruikers is Shutterstock de beste oplossing. Zij richten zich op klanten die meerdere foto’s nodig hebben of wie veel afbeeldingen zoekt voor verschillende klanten. Aan de hand van bundels of abonnementen biedt Shutterstock een mooie prijs aan voor deze foto’s. En wanneer je de kwaliteit van deze foto’s nakijkt, zijn ze ook het geld meer dan waard.

Volgende bundel met verschillende prijzen kan bij Shutterstock verkrijgen:

 1. Basisbundel
  1. Voor 5 afbeeldingen betaal je slechts 39 Euro (Dit komt op 7,8 Euro per foto)
  2. 25 afbeeldingen kennen een bedrag van 179 Euro (Deze komt op 7,16 Euro per foto)

Daarnaast heb je ook 2 abonnementen met elk hun prijzen:

 1. Professioneel abonnement
  1. 750 afbeeldingen voor een prijs van 159 Euro per maand. (Komt op 0,21 cent per foto)
  2. 350 foto’s voor slechts 125 Euro per maand (Zorgt voor 0,36 cent per foto)
 2. Team abonnement
  1. 2 gebruikers met 750 afbeeldingen in de maand komt op 239 Euro per maand
  2. 3 gebruikers en 750 foto’s per maand heeft een kostprijs van 319 Euro per maand
  3. 4 of meerdere gebruikers voor 750 afbeeldingen per maand kost je 399 Euro per maand

shutterstock ervaringen

Conclusie Shutterstock review

De beste oplossing voor kwalitatief beeldmateriaal voor je website en projecten is nog steeds Shutterstock. Met hen groot aanbod in kwalitatieve beelden lopen zij ook de kop eraf op deze markt. Beelden met hoge resolutie en perfecte kwaliteit worden aangeboden op deze stockfoto website aan een mooie en correcte prijs.

Shutterstock richt zich op iedereen die meerdere foto’s nodig heeft en biedt zo een goede prijs hiervoor aan. Wie maar 1 foto nodig heeft, kijkt beter uit naar een alternatief.

Deze stockfoto website kent meer dan 70 miljoen afbeeldingen en er komen er iedere dag een 10 000 tal bij. Dit kenmerkt deze website niet alleen als de grootste maar ook als populairste stockfoto website op de hele wereld.

Iedere foto krijgt een keuring en daarbij worden verschillende criteria nagekeken. Enkel beelden van goede kwaliteit worden toegelaten zodat klanten uiterst tevreden blijven over hun aankoop.

Zou jij ook graag je beeldmateriaal te koop plaatsen? Dan kan je dit zeker via Shutterstock. Het is heel eenvoudig en volledig gratis. Je hoeft er enkel een account aan te maken, de nodige gegevens in te vullen en al je beelden te uploaden. Bij iedere verkoop van een beeld krijg je een kleine vergoeding. Wie wenst te verkopen, raden wij dan ook aan om meerdere beelden te plaatsen om zo meer kleine bijdragen bijeen te sparen.

Shutterstock heeft een heel groot database aan afbeeldingen en is daarom ook de beste keuze wanneer je op zoek bent naar goede content. Bezoek deze stockfoto website en test deze 30 dagen gratis!

Wilt u professionele, hoge resolutie afbeeldingen?
TEST dan SHUTTERSTOCK!

TEST 30 DAGEN GRATIS

Laat een reactie achter