WordPress 4.7 is er! Wat is nieuw?

De nieuwste versie van WordPress heet ‘Vaughan’ en is genoemd naar de Jazzvocaliste Sarah ‘Jessy’ Vaughan.

Wat is er nieuw?

1. Nieuw standaardthema

WordPress 4.7 bevat een nieuw standaardthema: Twenty Seventeen. Het is vooral bedoeld voor zakelijke websites en bevat een homepage die kan aangepast worden met verschillende secties. Je kan er widgets aan toevoegen, een navigatie, social media buttons, logo’s, eigen kleuren, enz. Het thema is uiteraard responsive.

In het thema kan je nu ook een video als headerbeeld gebruiken.

WordPress thema twenty seventeen

2. Thema aanpassen wordt makkelijker

Thema-ontwikkelaars kunnen vanaf nu zogenaamde ‘starter content’ meegeven in hun thema. Als je een thema installeert op een nieuwe site waar nog niets op gepubliceerd is en je past die aan, zie je bijvoorbeeld een widget verschijnen met dummy bedrijfsgegevens, of social icons. Deze dienen als placeholders en worden pas op de website zelf weergegeven wanneer je de widget in kwestie editeert en publiceert.

In het aanpassingspaneel zie je in WordPress 4.7 ook kleine potloodjes verschijnen op de gebieden die je kan aanpassen. Dat spaart heel wat tijd om te zoeken naar de locatie van de verschillende instellingen.

3. Bouw je menu al op voor je pagina’s klaar hebt

Een menu of navigatie in je website invoegen is vervelend als je de pagina’s zelf nog niet ter beschikking hebt: je moet dan het aanpassingspaneel verlaten en de pagina’s eerst aanmaken. Nu kan je omgekeerd werken: maak eerst je menu aan, publiceer je wijzigingen en de pagina’s zullen klaarstaan in je dashboard om te editeren.

4. CSS-aanpassingen met preview

Geavanceerde gebruikers kunnen in WordPress 4.7 aanpassingen aanbrengen in de CSS van het thema en meteen een preview van het resultaat zien.

5. Andere verbeteringen

Nog enkele kleine maar handige verbeteringen zijn;

  • Je ziet nu een preview van PDFs die je uploadt.
  • De taal van het dashboard kan voor iedereen die aan de website meewerkt afzonderlijk ingesteld worden.
  • De mediabibliotheek is nu doorzoekbaar op bestandsnaam.
  • Voor developers zijn nu ook REST API content endpoints toegevoegd. Dat opent mogelijkheden voor de toegang tot en presentatie van WordPress content in thema’s, plugins en applicaties.

Je kan de update heel eenvoudig installeren door op de link bovenaan in je dashboard te klikken, mocht je dat uiteraard nog niet gedaan hebben.

 

Wil je zelf een website maken? Geen Technische kennis nodig!
Volg dan mijn stap voor stap video cursus!

Ga Naar De WordPress Cursus

Laat een reactie achter