Portfolio WordPress theme van het jaar? Dit is onze top vijf

Als je over een rijk klantenbestand beschikt en je opdrachten hebt gedaan waar je trots op bent, verdienen ze ook een net zo’n mooie plek om getoond te worden. Omdat er tienduizenden WordPress portfolio thema’s te vinden zijn, heb ik een top vijf opgesteld met de beste thema’s voor jouw nieuwe website. Wie weet zit jouw nieuwe portfolio WordPress theme er wel bij!

Of je nu een grafische designer bent of een tekstschrijver, deze vijf portfolio thema’s stellen jou in staat om potentiële opdrachtgevers voor je te winnen met een prachtige website. Niets is namelijk zo belangrijk als de eerste indruk. En wanneer je een website hebt die jouw eerdere werk niet goed weergeeft, riskeer je dat klanten jouw website binnen no-time wegklikken.

Benieuwd naar mijn volledige top vijf beste WordPress portfolio thema’s? Lees dan snel verder!

portfolio-thema-notio

Notio – Strak portfolio WordPress theme

 • Eenvoudig aan te passen
 • Vol met unieke elementen
 • Retina-ready

Notio is een van de bekendste WordPress portfolio thema’s. Dat betekent echter niet dat als jij voor Notio als thema kiest, jouw website er hetzelfde uitziet als de rest van het internet. Dit thema is namelijk uiterst eenvoudig aan te passen. Dit zorgt ervoor dat je met groots gemak jouw eigen unieke portfolio WordPress theme maakt.

Volgens de maker (Fuelthemes) is het belangrijker dat een thema bestaat uit ijzersterke elementen dan uitsluitend demo’s. Dat is dan ook terug te zien aan de mogelijkheden, het thema zit namelijk boordevol blokken waarmee je binnen korte tijd een strakke portfolio site maakt.

Ook is het thema gemaakt om afbeeldingen en graphics van hoge kwaliteit weer te geven in de originele resolutie. Dit retina-ready thema is dan ook perfect voor de innovatieve grafische designer tot de professionele fotograaf.

Notio is al meer dan 3.000 keer verkocht via Themeforest.
portfolio-thema-uncode

Uncode – Tijdloos en eenvoudig aan te passen

 • Inclusief Revolution Slider en Layerslider
 • Bouw je website met Visual Composer
 • Bootstrap framework

Minstens net zo populair als Notio, is Uncode. Dit thema is weliswaar wel opgebouwd uit meerdere demo’s, waardoor je minder werk hoeft te verzetten om een mooie portfolio site te bouwen. De demo’s zijn eenvoudig te importeren en kunnen eenvoudig gecombineerd worden.

Verder maakt Uncode gebruik van een aangepaste versie van Visual Composer, Revolution Slider en Layerslider. Deze plug-ins zitten inbegrepen bij het thema en hoeven dus niet apart aangeschaft te worden.

Doordat je jouw portfolio in diverse stijlen kunt weergeven (meerdere masonry & grid opties), is dit portfolio WordPress theme goed te personaliseren. Net als het Jevelin thema maakt Uncode gebruik van het ijzersterke framework bootstrap.js voor diverse modals.

Uncode is al meer dan 18.000 keer verkocht via Themeforest.

portfolio-thema-massive

Massive Dynamic – Lichtgewicht portfolio thema

 • Live websitebouwer aanwezig
 • Minimalistisch ontwerp
 • Snelle laadtijd

Zoek je een makkelijkere oplossing voor een portfolio WordPress theme Dan zal je waarschijnlijk blij zijn met deze tip, want Massive Dynamic is dan het ideale thema voor jou. Dit minimalistische thema is eenvoudig aan te passen naar eigen wens en kan dan ook voor diverse doeleinden gebruikt worden.

Het thema maakt gebruik van een opmaat gemaakte builder waarmee je de website makkelijk kunt aanpassen. Dit is een lichtgewicht builder, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Visual Composer, hierdoor blijft de snelheid van je website behouden.

En wat misschien nog wel het prettigst is aan werken met het Massive Dynamic portfolio WordPress theme, is de live websitebouwer. Je kunt op de front-end, dus de voorpagina van je website, direct aan jouw website bouwen. Door elementen te slepen bouw je met groot gemak een overzichtelijk portfolio dat jouw werk helder weergeeft.

Massive Dynamic is al meer dan 6.300 keer verkocht via Themeforest.

portfolio-thema-jevelinJevelin – Snelste portfolio WordPress theme voor jouw portfolio

 • Hoge Google PageSpeed score
 • Bootstrap framework
 • Veel aandacht voor responsiveness

Grafisch gezien is misschien Jevelin wel het meest indrukwekkende thema. Voor een thema dat een hoge Google PageSpeed score heeft, is het buitengewoon uitgebreid. De meeste WordPress portfolio thema’s scoren namelijk laag qua snelheid, wat komt door de aanwezigheid van veel visuele elementen.

Jevelin is echter wel in staat om overeind te blijven tussen al deze giganten. Een ongelofelijk snelle, responsieve website met meer dan 40 shortcodes dat het bouwen van jouw portfolio website makkelijk maakt.

Doordat het thema gebouwd is op Bootstrap (CSS & JS), is een website gebouwd met het Jevelin portfolio WordPress theme op alle devices helemaal responsive. Dit is dus het beste cross-platform WordPress thema dat er is voor een portfolio site!

Jevelin is al meer dan 1.000 keer verkocht via Themeforest.

portfolio WordPress themeKalium – Inclusief twee slider plug-ins

 • Tekst en graphics centraal
 • Inclusief Revolution Slider en Layerslider
 • Eenvoudige builder aanwezig

Wat Kalium beter doet dan veel andere portfolio thema’s, is de combinatie van tekst met afbeeldingen. Als jouw portfolio voornamelijk visueel is en je sterke tekst hebt om deze afbeelden te versterken, dan is Kalium het beste portfolio WordPress theme voor jou.

Je kunt namelijk bij ieder portfolio item op een unieke manier tekst toevoegen. Dit zorgt ervoor dat bezoekers eenvoudig meer te weten kunnen komen over jouw eerdere werk. De combinatie van beide aspecten zorgt ervoor dat dit een bijzonder compleet WordPress thema is. Portfolio thema’s zijn er in overvloed. Maar als je echt een uniek thema zoekt, dan is Kalium een absolute aanrader.

Als je dit thema koopt, krijg je twee slider plug-ins meegeleverd. De twee plug-ins Revolution Slider en Layerslider. Door middels deze sliders je eigen persoonlijke touch aan je website te geven, zorg je ervoor dat bezoekers jouw website nog beter bekijken.

Kalium is al meer dan 12.000 keer verkocht via Themeforest.

WordPress Online Cursus volgen?

Klik hier en ontdek mijn stap voor stap Video Cursus WordPress! Na het volgen van deze cursus kan je eindelijk eenvoudig uw eigen professionele WordPress website bouwen!

Veel succes 😉

Laat een reactie achter