Wix vs WordPress, wat is de beste website builder?

Wix vs WordPress, wat is de beste CMS, website builder?

Wix is één van de nieuwste CMS systemen op de markt en zij wensen ook ooit leider te worden in deze wereld. Er lopen veel marketing campagnes voor hen op en veel mensen zijn hier reeds van overtuigd. Maar is Wix de partner voor het bouwen van je website? Of zou je toch eerder kiezen voor een webbuilder zoals WordPress?

Die laatste heeft alvast een streepje voor bij Google en ook wij zijn hiervan meer overtuigd. Waarom? Dat lees je onze review hieronder.

wix vs wordpress

Wat is een content management system?

Content management system of ook gekend als CMS system is een zeer eenvoudige manier om je website te bouwen, te beheren en eventueel ook aan te passen. Door dit systeem heb je geen technische kennis meer nodig en hoef je ook geen IT’er aan te stellen om jouw website te maken en te onderhouden. Je kan dit namelijk helemaal zelf en dat in een minimum van tijd.

Je hoeft je hiervoor alleen maar aan te sluiten bij een goede CMS partner. Zo kan je heel erg snel online en kan je onmiddellijk starten met het bouwen van je eigen webpagina’s. Wie kiest voor een blog of fotogalerij kan ze ook meteen zelf gaan aanvullen.

Wix is één van de meest nieuwe CMS systemen op de markt waarbij je heel snel en creatief aan het werk kan gaan. Het voordeel hiervan is ook van je geen laptop moet bijhouden om steeds je website te beheren. CMS systemen zijn ook bedienbaar via tablet of smartphone.

 

Kiezen voor de juiste partner: Wix vs WordPress

Kiezen is verliezen? Neen hoor, wanneer je juist kiest kan je enkel maar winnen. Zeker in een CMS systeem. Doordat je hierbij zelf je website kan bouwen kan je eigenlijk al niks meer verliezen.

Maar hoe moet je kiezen voor de juiste partner?

Kies vooral op je gevoel. Ga even door de pro en contra, bekijk het platform en kies wijs op je gevoel. De keuze ligt vaak persoonlijk. Je moet je thuisvoelen, je weg erin vinden en heel eenvoudig alles kunnen opstellen. Wanneer je dit gevonden hebt, zit je juist.

Denk daarbij ook aan de toekomst. Vergeet je doel niet voor ogen te houden en bedenk om het gekozen systeem dit ook zeker aankan.

Nog een belangrijke factor hierbij kan de uitbreidbaarheid zijn. Kan er aangevuld worden en is dit voldoende volgens de toekomstplannen?

wordpress vs wix

WordPress

WordPress, één van de populairste en meest verkozen CMS systemen op deze markt. Google is hier ook fan van en geeft deze websites een klein duwtje voorop. Waar WordPress ooit begonnen is met een simpele blog, zijn ze nu uitgegroeid tot uitgebreide webshops en dienstverleningspagina’s.

Je kan er voor alles bij hen terecht. En dat ook zonder enige vorm van code of programmatie. Je hoeft geen technische kennis te hebben om hier je eigen website op te bouwen. Daarnaast zijn ze ook razendsnel. Je hoeft niet lang te wachten voordat je online gaat of je eigen pagina’s kan gaan aanmaken. En hoe meer je ermee werkt, hoe sneller dit allemaal gaat.

Je staat ook heel snel online. Je hoeft geen weken of maanden te wachten op een IT dienst, neen enkele uren volstaan om je website reeds online te bewonderen.

Bij WordPress kan je kiezen uit een tal van templates en design en ieder design is een groot stuk aanpasbaar naar eigen smaak. Dit laat je creativiteit vrij en zorgt ervoor dat iedere website uniek blijft.

WordPress vraagt wel enige updates. Wij raden ook sterk aan deze te volgen en uit te voeren. Dit gaat hackers tegen en zorgt voor meer comptabiliteit.

Tipje voor starters: plaats niet teveel plugins, want zo gaat je snelheid van de website achteruit.

Wix vs WordPress

Wix

Wix kent enkele voordelen zoals ook de hosting aanbieding. Zo kan je meteen je website ook bij hen hosten en hoef je niet nog een hostingpartner te zoeken zoals bij WordPress. Wie hiervan geen kaas gegeten heeft, zal hierin snel geholpen zijn.

Daarnaast kan je bij Wix een webshop koppelen aan je website om ook zo een online verkoop te houden.

Creatieve mensen sluiten zich graag aan bij Wix, daar je op een creatieve manier je site kan opbouwen in een drag and drop system.

Maar er zijn ook enkele nadelen aan deze CMS verbonden zoals een minder goede score in SEO en beperkt zijn in functies en flexibiliteit. Zo kan je na het kiezen van een template niet zo eenvoudig opnieuw kiezen en verwisselen. Wat je in WordPress dan weer wel oneindig kan.

Prijzen liggen niet zo hoog, dat is ongeveer gelijk met WordPress. Wie dus kiest voor een iets goedkopere oplossing zit dan wel weer goed.

Wix vs WordPress: wat wij kiezen

Als we deze twee CMS systemen naast elkaar leggen en de voor en nadelen overwegen dan is onze keuze snel gemaakt. WordPress steekt hier met zijn koppen bovenuit en is voor ons ook de winnaar van deze review. Een goedkope oplossing die vooral ook zeer toegankelijk, eenvoudig, flexibel, uitbreidbaar en duurzaam is.

Je hoeft hier geen code te schrijven en je krijgt keuze uit een tal van mooie designs, templates en plugins.

Met WordPress maak je je eigen droomwebsite in een minimum van tijd en zo kan je heel snel beginnen bouwen aan je eigen succes.

Online cursus WordPress

WordPress is zeer eenvoudig en toegankelijk, zelf voor een leek. Je hoeft geen technische kennis te hebben voor deze CMS.

Maar wie toch nog twijfelt of hij hierin weg kan of toch net iets meer ondersteuning hierin wenst, kan zich perfect aansluiten bij een online cursus WordPress. Hier leer je stap per stap aan, hoe je een succescvolle website kan bouwen en wat je zeker wel en niet moet doen.

Door deze video cursus WordPress zal je niet lang nodig hebben om je succes op te bouwen en leer je alle knepen van het vak. Daarbovenop is het ook niet duur en hoef je dus niet te twijfelen om je in te schrijven.

Wens jij ook meer te leren over WordPress? Heb je al een WordPress website maar wil je nog meer succes?

Schrijf je dan hier in voor de online cursus WordPress

Wil je zelf een website maken? Geen Technische kennis nodig!
Volg dan mijn stap voor stap video cursus!

Ga Naar De WordPress Cursus

Laat een reactie achter