Fotogalerij plugins voor WordPress die je foto’s laten schitteren

Kwaliteitsfoto’s verdienen een fotogalerij die hun pracht alle eer aandoet. Je wil toch dat je foto’s er ook op je WordPress-website onberispelijk uitzien? Zeker voor (amateur)fotografen en artiesten is het van groot belang dat je jouw werk professioneel weergeeft. Dus ga je op zoek naar net die fotogalerij die past in jouw stijl en tegelijk functioneel is.

Populaire WordPress fotogalerij plugins

Omdat het voor jou misschien een naald in een hooiberg zoeken is, selecteerden we alvast 4 hooggewaardeerde fotogalerij plugins voor WordPress. Laten we eens kijken wat ze zoal te bieden hebben aan customizing en functionaliteit. Presentatie is alles!

1. Envira Gallery: Onze Favoriet!

beste foto gallerij plugin

 • Intuïtieve gebruikersinterface
 • Extreem lichtgewicht plugin
 • Volledig responsive
 • Uitgebreid aanbod stijlaanpassingen

Plan je erg veel afbeeldingen op je WordPress-website te zetten, dan is Envira Gallery de ideale plugin voor jou. Het is namelijk extreem licht en gebruiksvriendelijk én ziet er bovendien net zo uit als jij het wil dankzij de resem stijlopties. Ben je niet tevreden met de goedkoopste versie, dan zijn er nog heel wat add-ons te verkrijgen voor nog meer templates.

Er is trouwens ook een gratis Envira Lite versie, goed om de plugin al even uit te testen. De standaardversie kost 19 dollar/17,50 euro, van daaruit breid je uit zoveel je wil. Maar hier heb je uiteraard alle gewenste functies voor terug. Zo tover je uw website pagina om in een mooie, cleane foto galerij! De plugin van Envira Gallery staat dan ook dik verdiend op nummer 1!

 

envira gallery review nederlands

 

2. NextGEN Gallery

next gen gallery review

 • Gratis (tenzij je Premium-versie kiest)
 • Meest gedownloade plugin voor WordPress
 • Volledig responsive design
 • Ingebouwde lightboxes, slideshows en albums
 • Optioneel watermerkbescherming op je afbeeldingen

NextGEN Gallery is een degelijke plugin om een fotogalerij in WordPress te plaatsen. In de standaard galerij kan je op een eenvoudige manier al heel wat aanpassingen doen zoals tags, metadata, interne links, uploaden als gecomprimeerd bestand, e.d.

Het moet gezegd: hoewel deze plugin ontzettend veel gedownload wordt, zijn de meningen over deze plugin verdeeld (enorm veel positieve quoteringen, maar ook heel wat mindere).

Er zijn dus ook wat nadelen te noemen. Zo zijn de mogelijkheden qua stijlaanpassingen eerder beperkt en kan je bij het bouwen van je fotogalerij de foto’s niet verslepen en neerzetten. Dat kan voor sommige mensen onhandig werken. Ieder zijn voorkeur!

3. FooGallery

footgallery review

 • Gratis (sommige add-ons zijn betalend)
 • Lichtgewicht plugin, vertraagt je site niet
 • Eenvoudig in gebruik
 • 5 basis templates

Ook FooGallery is het vermelden waard in dit lijstje. Een plugin waarbij alles draait om eenvoud in gebruik. Het grote voordeel van deze fotogalerij plugin voor WordPress is namelijk het modulaire karakter ervan. Je bepaalt met andere woorden zelf welke stijl- en gebruikersopties je al dan niet nodig hebt. Doordat de basis plugin erg licht is, heeft FooGallery amper effect op de snelheid van je site.

In de 5 templates – om te starten – zijn de thumbnailgrootte, randkleur, uitlijning, marges, e.d. alvast aan te passen. Natuurlijk kan je zoveel features toevoegen als je wil dankzij allerlei extensies.

 

4.Justified Image Grid

 • 27 euro
 • Afbeeldingen in vaste verhoudingen zonder bij te snijden
 • Ontzettend veel customizing-mogelijkheden

Het leuke aan Justified Image Grid? Deze plugin heeft een manier gevonden om je foto’s m.b.v. jQuery altijd in de juiste schaal weer te geven. De rijen passen zich vanzelf aan, afhankelijk van de verhoudingen van de afbeeldingen. Zo krijg je een stijlvolle fotogalerij, zonder foto’s te moeten bijsnijden.
Erg handig is de mogelijkheid om foto’s meteen van sociale media te halen of YouTube- en Vimeo-video’s te integreren in de galerij. Of wat dacht je van een galerij met foto’s uit je blogposts op je homepage, gelinkt aan die specifieke pagina’s. Oogt mooi!
Wat customizing betreft, kan je ook niet anders dan je smaak vinden met maar liefst 340 instellingen en 20 prachtige templates. Wil je het onderste uit de kan halen voor uw foto galerij? Ga dan zeker voor Justified Image grid! Klik hier voor de website.

Conclusie beste Fotogalerij Plugin voor uw WordPress website:

Welke fotogalerij plugins passen het best op jouw WordPress website? De plugin die hier het meeste punten scoort is zonder twijfel: Envira Gallery! Deze plugin gebruiken wij zelf ook en raden wij dan zeker aan om te gebruiken op uw WordPress website! Succes 😉

Wil je zelf een website maken? Geen Technische kennis nodig!
Volg dan mijn stap voor stap video cursus!

Ga Naar De WordPress Cursus

Laat een reactie achter