Welke WordPress sliderplugin komt van pas voor jouw site?

Foto’s, acties of intro’s tonen met een WordPress sliderplugin … er zijn evenveel voor- als tegenstanders van dergelijke roterende banner. Een carrousel op je homepage zou vervelend zijn voor bezoekers en de mobiele laadtijd van je site verlengen.

Naast de esthetische meerwaarde, kan je nochtans enkele voordelen niet ontkennen:
– Je bespaart ruimte want je kan verschillende promoties of foto’s op één vlak tonen.
– Het is handig op tablets, waar je effectief doorheen de slides kan swipen.
– Je kan de aandacht van de bezoeker erbij houden door met opeenvolgende, samenhangende slides te werken, vb. stap 1 – stap 2 – stap 3
– Het is een kans om bepaalde producten of diensten (eventueel tijdelijk) in de kijker te zetten.

Een feit is dat je een slider vooral om de juiste reden moet gebruiken. Maak je er gebruik van om belangrijke informatie te geven, zet die info dan niet enkel in de slider maar ook ergens anders op je site. Nog beter is laten doorklikken naar dezelfde pagina, want interne links zijn altijd goed.

Er zijn altijd bezoekers die de slider negeren en bijvoorbeeld via je menu zoeken. Als je bijvoorbeeld een promotie alleen maar in die carrousel zet, heb je het risico dat niet iedere websitebezoeker ervan op de hoogte is. Let je daarop, waarom dan geen carrousel proberen?

To carousel or not to carousel? Aan jou om te beslissen!

Onze 3 favoriete plugins voor sliders in WordPress

Gratis WordPress sliderplugin Meta Slider

metaslider plugin carousel

Laten we beginnen met een gratis sliderplugin: Meta Slider. En gratis, wil ditmaal niet zeggen ‘weinig opties’. Je krijgt zelfs 4 voor de prijs van 1, nu ja voor 0 euro dus: Flex Slider 2, Nivo Slider, Responsive Slides en Coin Slider.

Het is een van de meest gedownloade WordPressplugins en dat heeft wellicht met de resem functies te maken. Met onder meer 22 overgangseffecten en 4 thema’s, een drag-and-dropsysteem en een erg gebruiksvriendelijke interface, kan je zeker niet klagen. Wil je toch nog extra stijlkeuzes, multimediaslides, enz. dan kan je nog altijd de
Meta Slider Pro aankopen.

Special effects met LayerSlider (€17)

LayerSlider WordPress sliderplugin

Nog zo een populaire sliderplugin is LayerSlider. Deze heeft zijn succes te danken aan knappe effecten en uitzonderlijke stijlen. Als je jouw ding niet vindt tussen de meer dan 200 overgangseffecten in 2D en 3D, kan je er altijd zelf verzinnen en toepassen.

Ook kan je in met een (onbeperkt) aantal lagen werken en elke slide een ander type inhoud geven: tekst, afbeelding, video, HTML, audio, … Op elke slide kan je een logo toevoegen. De exacte timing van elk apart element binnen de slides pas je makkelijk aan. Je maakt het resultaat zo ingenieus en flashy als je maar wil.

De gebruikersinterface zit redelijk straight-forward in elkaar. Om het overzicht te bewaren kan je op een tijdlijn zien wanneer welke laag vertoond wordt. Door het oneindig aantal customizingopties is deze plugin in feite moeilijk te overtreffen.

Lichte, gratis WordPress sliderplugin Easing Slider

Eenvoudig en extra licht is dan weer Easing Slider. Goed als je snel wil werken en de laadtijd niet te fel wil beïnvloeden.

De slides vul je enkel in met afbeeldingen, maar je betaalt er dan ook niets voor. De gratis versie geeft je verder de keuze tussen diverse transities, afmetingen, pijltjes (om naar volgende slide te gaan) en icoontjes. Verder kan je een hoop afbeeldingen tegelijk uploaden en afbeeldingen ‘slim’ bijsnijden.

Bereid om wat bij te betalen, dan zijn er 5 add-ons te verkrijgen: Video, HTML, Touch and Swipe (voor tabletgebruikers), Images from URL en Lightbox. Elke add-on kost zo een 16 euro. Het pakket van 5 extra’s heb je voor 27,50 euro.

Overtuigd om toch een slider op je WordPress-website te zetten?

Laat een reactie achter