Zet events op je site met een WordPress kalenderplugin

Heeft jouw bedrijf allerlei events, workshops of meetings, dan loont het de moeite die op je site overzichtelijk weer te geven. Hoe? Met een WordPress kalenderplugin natuurlijk!

Wat verwacht je van een WordPress kalenderplugin?

Om uit het grote aanbod eventplugins de juiste te kiezen, bedenk je eerst en vooral wat je precies nodig hebt. Wil je gewoon een overzicht geven van alles wat er te doen is in/voor je bedrijf? Je kan dan bijvoorbeeld elk vermeld event linken aan een pagina op je website of een inschrijvingsformulier.

Moet het mogelijk zijn voor bezoekers om zelf events aan te maken of in te voegen? Zijn het virtuele events of hoort er een locatie bij? Wil je die locatie op een kaartje weergeven?

We helpen je op weg met 4 kalenderplugins voor WordPress die wij alvast erg handig vinden.

1. Google Calendar Events

Zo tevreden van je Google kalender dat je die ook wel op je website wil? Kies dan voor de Google Calendar Events. Je voegt simpelweg alle events toe in je Google kalender. Alles wordt gewoon overgenomen in WordPress.
Google Calendar Plugin WordPress plugin

Na installatie van de plugin voeg je jouw Google Calendar ID toe en bepaal je de look en indeling van de kalender op je site. De precieze weergave van de tijdstippen, het aantal events per pagina, enz. kan je makkelijk personaliseren. Bovendien is het mogelijk om events automatisch te laten herhalen.

2. Events Manager

Liever wat meer functies en customizingopties? Dan is Events Manager misschien iets voor jou. De features die deze WordPress kalenderplugin aanbiedt, zijn super praktisch en erg uitgebreid.
Opteer voor een lijst, een raster of zelfs geïntegreerd in een bericht. Maak virtuele events aan zonder fysieke locatie of link het event aan Google Maps. Deze plugin maakt het allemaal mogelijk.

Voor elk event kan je bepalen of er inschrijving nodig is, al dan niet met tickets en beperking van aantal deelnemers. Met thumbnails, tags, categorieën, enz. maak je het geheel nog duidelijker of gebruiksvriendelijker. Eventueel laat je met de [event_form] shortcode websitebezoekers toe om events toe te voegen.

Voor ca. 71 euro koop je Events Manager Pro, de premium versie. Extra’s zijn dan automatische herinneringen via mail, geïntegreerde betaalmethodes (vb. PayPal), aanpasbare inschrijfformulieren en extra ondersteuning.

3. Sugar Events Calendar Lite

Een lichtgewicht plugin heb je met Sugar Events Calendar Lite. De ontwikkelaar focust dan ook op eenvoud, zowel qua uitzicht als gebruik. Je kiest hier dus voor weinig features maar vooral voor een heel gemakkelijke gebruikersinterface. En net daarom heeft deze plugin voor zovelen de favoriet.
Sugar Events Calendar WordPress kalenderplugin

Je kan het eventarchief filteren op datum, maar verder zijn de opties zoals gezegd beperkt. De stijl van de kalender kan je niet kiezen. Dat geldt tenminste voor de gratis versie. Bij de pro-versie (17 euro) kan je niet alleen de stijl, maar ook de categorieën, widgets, terugkerende events, e.d. aanpassen.
Kalenderplugins voor WordPress

4. The Events Calendar

The Events Calendar wordt alsmaar populairder onder de WordPress kalenderplugins. De gebruikersinterface lijkt in eerste instantie misschien wat ingewikkeld maar is het eigenlijk niet. Er is gewoon veel (eventuele) informatie om in te vullen: titel, datum, locatie, tijdstip, contactgegevens organisator, URL, prijs, enz.

De locatie kan je koppelen aan Google Maps en voor bezoekers is er een zoek- en filterfunctie voor de kalender. Trouwens nóg een leuke feature: bezoekers kunnen het event opslaan in hun persoonlijke Google Calendar of iCal.

Daarnaast is het mogelijk om elk event een categorie en tags toe te kennen. In de pluginsettings vind je nog een resem zaken die je kan personaliseren. Voor nóg meer customizing download je add-ons: terugkerende events, gebruiker toelaten event toe te voegen, Facebook- of WooCommerce-integratie, enz. Of je koopt de pro-versie voor 84 euro natuurlijk …

Bekijk nog meer tips voor je WordPress-website.

WordPress Online Cursus volgen?

Klik hier en ontdek mijn stap voor stap Video Cursus WordPress! Na het volgen van deze cursus kan je eindelijk eenvoudig uw eigen professionele WordPress website bouwen!

Veel succes 😉

Laat een reactie achter