Welke WordPress popup plugin kies ik voor mijn website?

Je kent ze wel: de popups met een miniformulier die verschijnen na een aantal seconden dat je op een website surft. Ze moedigen je aan om je e-mailadres achter te laten in ruil voor een gratis download, of om vooral niet te vergeten langs de kassa te passeren met je winkelkar. Popups kunnen ook voor jouw website interessant zijn. En je kan ze heel eenvoudig installeren met een WordPress popup plugin.

Waarom een WordPress popup plugin installeren?

Zelf vind je ze misschien vervelend, die popups, en je wil je bezoekers misschien niet onnodig lastigvallen terwijl ze je content aan het lezen zijn. Maar popups zijn wel dé manier om die eenmalige surfer vast te grijpen en te veranderen in een terugkerende bezoeker of een potentiële klant. Eenmaal je bezoeker zijn of haar e-mailadres achterlaat, kan je hem of haar immers regelmatig op de hoogte brengen van je nieuwe content via newsletters. Bovendien zal je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn wat betreft het moment en de manier waarop je popup verschijnt.

Popups laten verschijnen kan heel eenvoudig: je hoeft er alleen een WordPress popup plugin voor te installeren en deze aan te passen naar je eigen wensen en stijl. Er zijn heel wat WordPress popup plugins te vinden op de markt, daarom maakten wij alvast een selectie van de drie beste plugins.

Welke WordPress popup plugin kies ik best?

 

1. Optinmonster: Onze favoriet!

optinmonster review 2019

Wellicht de bekendste WordPress popup plugin is Optinmonster. Deze plugin is voorzien van ‘Exit Intent’-technologie*, waarmee het exacte moment wordt voorspeld wanneer iemand de website gaat verlaten. Net op dat moment verschijnt dan de popup.

Andere kenmerken zijn:

 • Je kan heel gemakkelijk de layout van het popupformulier aanpassen naar de stijl van je website;
 • Je kan naast voor een popup ook kiezen voor een formulier in de sidebar van je WordPress, of in de footer (vanaf het Plus-abonnement);
 • De plugin is compatibel met de belangrijkste emailplatformen, zoals Mailchimp of CampaignMonitor;
 • Je krijgt toegang tot gedetailleerde statistieken;
 • Je kan A/B tests uitvoeren om te bepalen welke formule het beste werkt voor jouw bezoekers;
 • Per webpagina kan je een aangepaste boodschap plaatsen, zodat je heel specifieke mailinglijsten krijgt;
 • Er zijn specifieke popups voor mobile;
 • Enz.

Op de website van Optinmonster lees je alle voordelen.

Kostprijs:

 • Basis: 9 euro/maand
 • Plus: 19 euro/maand
 • Pro: 29 euro/maand

* Alleen bij het Pro-abonnement

 

Bekijk hier een Intro video van Optinmonster!

optinminster review nederlands

 

 

2. Ninja Popups

Ninja Popups staat vooral bekend als een WordPress popup plugin met veel mogelijkheden qua styling. Er zijn maar liefst 40 aantrekkelijke, responsive thema’s beschikbaar en je kan deze ook nog aanpassen aan je eigen voorkeuren.

Ook hier kan je specifieke popups plaatsen op specifieke pagina’s. Je kan de start- en einddatum van de campagne vastleggen alsook na hoeveel seconden de popup moet verschijnen. En net als Optinmonster kan je een popup laten verschijnen op het moment dat een bezoeker van plan is de website te verlaten. Daarbovenop kan je met behulp van cookies bepalen hoe vaak de bezoeker een popup te zien krijgt.

Kostprijs: 25$ per maand voor onbeperkt gebruik.

Klik hier & ontdek deze krachtige plugin.

 

 

3. Bloom

Met de popup plugin Bloom, gemaakt door het bekende bedrijf Elegantthemes, kan je naast popup-formulieren ook kiezen voor inline of below content formulieren, widgets of fly-ins. Je kan er ook voor kiezen om je content te blokkeren zolang het formulier niet ingevuld is. Andere opties zijn popups die verschijnen na een bepaald timeframe, bij scrollen of bij het ingeven van een reactie.

Bloom kan geïntegreerd worden met alle bekende mailtools.

Qua design kan je kiezen tussen meer dan 100 voorgebouwde templates. Er zijn aanpassingsmogelijkheden voor kleuren, randen en plaatsing en oriëntatie van foto’s. En ook hier kan je specifieke plugins per pagina plaatsen, gedetailleerde statistieken opvragen en A/B-tests doen om na te gaan welke formule het beste werkt.

Kostprijs: $89 per jaar of $249 levenslang.

 

Conclusie: welke popup plugin voor WordPress is de beste?

Elk van bovenstaande popup plugins is een prima keuze voor wie graag websitebezoekers wil converteren naar terugkerende bezoekers en eventueel later naar klanten. Eén ding staat vast: een popup plugin is sowieso een goed idee. Zeker als je weet dat gemiddeld 70% van je bezoekers je website verlaat om nooit meer terug te komen.

AND THE WINNER IS …: Optinmonster!

optinmonster review en ervaringen

 

Het is geen toeval dat onze keuze gaat naar de plugin Optimonster. Deze plugin heeft alle opties en mogelijkheden om te zorgen dat uw website(s) voorzien zijn van professionele, cleane popups. Wat de conversie verhoogt! En zoals altijd hebben wij onderzoek gedaan naar de support en deze was ook zeer snel en goed!

KLIK HIER VOOR DEZE SUPER POPUP PLUGIN EN VERHOOG UW CONVERSIE!

Laat een reactie achter