WPForms review en ervaringen

Hoe vaak moet je wel niet een formulier invullen om wat gedaan te krijgen? We vullen bijna iedere week wel een formulier in, maar we denken er zelden bij na wie de maker achter zo’n formulier is. Na het lezen van deze WPForms review en ervaringen, weet je alvast wie de maker van WPForms is.

Want deze plugin is veruit de beste plugin voor het maken van een professioneel en gebruiksvriendelijk formulier. Het zijn twee aspecten waarvan je denkt dat het makkelijk is, een formulier gebruiksvriendelijk maken. Dat is het echter niet, want veel formulieren zitten vol met bugs of andere fouten.

Daarom heb ik ook een WPForms review en ervaringen artikel geschreven waar jij bruikbare informatie uit kunt halen. Deze informatie kan jij gebruiken om zelf ook een formulier met WPForms te maken. Zo haal je een nog hogere conversie uit je huidige bezoekersaantallen.

Dit is er allemaal mogelijk met de WPForms plugin:

  • Stuur subscribers naar een aparte maillijst toe via de Mailchimp integratie
  • Maak gebruik van slimme velden die eenvoudig aan te passen zijn
  • Verberg de volgende pagina in lange formulieren om een nog duidelijker formulier te maken
  • Upsell je producten door deze nogmaals aan te prijzen in een formulier. Win-win situatie!WPForms review en ervaringen

Achtergrond van WPForms plugin

Om te begrijpen hoe WPForms precies werkt, is het belangrijk dat we wat beter kijken naar de achtergrond van deze plugin. Het idee voor WPForms kwam toen de makers ontdekten dat vrijwel alle formulieren op WordPress site tenminste twee bugs of meer bevatten. Door veel irritaties met deze ‘ouderwetse’ formulieren, besloten zij de plugin te maken waar ik nu de WPForms review en ervaringen over schrijf.

Dat is een prestatie op zich, een plugin maken waar we hier in Nederland een volledige blogpost aan wijden. Maar laat alvast duidelijk zijn dat deze plugin alle lof verdient.

Het doel van de makers was om een plugin te maken waarmee het creëren van formulieren voor WordPress sites eenvoudig zou worden. En dan moest het niet alleen makkelijk zijn, maar het eindresultaat moest ook mooi worden. De mooiste formulieren op de makkelijkste manier gemaakt, dat was het credo.

Bij het testen ontdekten we dat de plugin uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken is en van veel functies voorzien is. Er zijn meerdere manieren om plugins te maken, voor de beginnende en gevorderde gebruiker.

Beginnende gebruikers kunnen gebruik maken van de standaardvelden en switchers voor bijvoorbeeld de styling. Geavanceerde gebruikers kunnen ook helemaal los wat betreft de styling. Je kunt namelijk zelf CSS toevoegen om de plugin nog meer naar eigen stijl in te richten. Voor deze WPForms review en ervaringen, hebben we dat dan ook uitvoerig gedaan.

Krachtig, maar ook bruikbaar

De WPForms plugin is voorzien van verschillende functies, waaronder een groot aantal templates die je gratis kunt gebruiken. Behalve deze templates, ben je ook vrij om je eigen templates te maken door middel van custom CSS. Vooral de gevorderde gebruikers onder ons zullen de voorkeur aan custom CSS geven.

Als je WPForms voor de eerste keer gebruikt, zal je direct opvallen dat je geen verstand hoeft te hebben van coderen om een mooi formulier te maken. Je kunt middels de Drag and Drop builder elementen slepen waar je ze wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld in een andere volgorde het formulier opmaken? Dan sleep je gewoon de velden van onder naar boven om de volgorde vast te zetten.

Een ander aspect, waar wij veel waarde aan hechten, is de responsiveness van deze plug-in. Browse je vanaf je smartphone of tablet naar een pagina waar dit formulier op staat? Dan zal je net zo makkelijk als op een desktop computer het formulier kunnen invullen.

 

Database via WPForms

Dan vraag jij je waarschijnlijk af wat er gebeurt met alle ingevulde formulieren. Daar heeft WPForms een slimme oplossing voor, namelijk een CMS waar je alle ingevulde formulieren kunt bekijken en analyseren. Super handig natuurlijk!

Behalve deze handige database, kan je ook nog andere pagina’s maken. Zo is een contactpagina nu ook te maken middels WPForms. Het gebruiken van tal van verschillende plugins voor soortgelijke objecten is dus onnodig. Met deze plugin bouw je alle pagina’s waarvoor je formulieren nodig zou kunnen hebben met groot gemak.

 

Conclusie WPForms review en ervaringen

Samengevat is WPForms de beste plugin die wij kennen voor het maken van formulieren, voor welke site dan ook. Je kunt voor tal van doeleinden formulieren maken en sinds kort is het zelfs mogelijk enquêtes te bouwen middels WPForms.

Je kunt dus wel raden wat onze mening is na het lezen van WPForms review en ervaringen, we zijn zeer positief!

Vanaf 39 dollar per jaar kan je de WPForms plugin gebruiken. Je kunt dan onbeperkt formulieren maken voor 1 website. Wil je op meer websites WPForms gebruiken? Dan kan je voor een ander pakket kiezen waarmee dit wel mogelijk is.

Bekijk hier de website van WPForms!

Laat een reactie achter