Welk contactformulier kiezen voor je WordPress-website?

Een contactformulier op je website zetten? Goed plan! Maar … met meer dan 1600 mogelijke plugins voor contactformulieren in WordPress, is keuzestress begrijpelijk.

Dus, besloten we er alvast 4 voor je uit te zoeken waar wij tevreden over zijn. Telkens bespreken we enkele voor- en nadelen zodat je zelf kan beslissen wat voor jouw website best past.

1. WPForms: Onze favoriet

Ben je een beginner in WordPress, dan is WPForms de beste optie. De plugin werd ontwikkeld door hetzelfde team als WPBeginner, met de bedoeling een eenvoudige en krachtige plugin voor WordPress formulieren te voorzien.

Voordelen WPForms

Met ‘slepen en neerzetten’ je contactformulier opbouwen, kan het nog gemakkelijker?

Met de premium versie kies je logischerwijze voor meer functionaliteit, maar heb je ook de mogelijkheid om ‘multi-page’ formulieren, inschrijfformulieren voor e-mail, betaal- en bestelformulieren te maken, slimme conditionele logica toe te passen, enz. Wordt het je te ingewikkeld, dan is er nog altijd een handleiding, documentatie en ondersteuning via e-mail.

ONTDEK HIER DE WEBSITE VAN WPFORMS

 

2. Gravity Forms

gravity forms review

Gravity Forms is een betalende plugin met de meest geavanceerde mogelijkheden die je je kan voorstellen.

Voordelen Gravity Forms

Wie een geavanceerd contactfomulier zoekt, zit bij Gravity Forms aan het juiste adres. Met add-ons kan je bovendien vragenlijsten, enquêtes, webregisters en door gebruikers ingediende inhoud toevoegen.

De ondersteuning die je krijgt is erg nuttig, van FAQ’s tot een kennisbank, fora en ondersteuning via e-mail. Er is dus altijd hulp als je die nodig hebt.

Nadelen Gravity Forms

Er is geen gratis versie van Gravity Forms. Plan je de plugin te gebruiken op meerdere websites en projecten, dan is het die kost zeker waard.

3. Ninja Forms

ninja forms review

De basisversie van Ninja Forms kost je niets. Het is een plugin waarmee je met weinig moeite super interactieve formulieren kan bouwen.

Voordelen Ninja Forms

De basisversie kan je dus gratis en op meerdere sites installeren. De premium uitbreidingen laten je toe om bijvoorbeeld je formulier te verbinden met Freshbooks, Salesforce, Campaign Monitor, sms-meldingen, enz.

De community support helpt je graag verder. Daarnaast is er ook een handleiding, documentatie en ondersteuning via e-mail ter beschikking.

Nadelen Ninja Forms

Ninja Forms is – tenzij je bij de basisversie blijft – niet goedkoop. Zodra je meer dan twee uitbreidingen koopt, betaal je eigenlijk evenveel als voor Gravity Forms.

 

4. Contact Form 7

Het meest gedownloade, oudste contactformulier in WordPress verdient zeker een vermelding in dit lijstje.

Voordelen Contact Form 7

Het grote voordeel? De prijs! Je kan Contact Form 7 gratis installeren op zoveel sites je maar wil. Er zijn daarnaast add-on plugins beschikbaar voor extra opties in je contactformulier, waarvan de meeste ook weer gratis zijn. Wil je dus een basic contactformulier voor bijvoorbeeld een blog, dan is dit ideaal.

Nadelen van dit contactformulier

Voor beginners kan Contact Form 7 ingewikkeld lijken want het gebruik is niet zo intuïtief. En aangezien het om een gratis plugin gaat, is er geen uitgebreide helpdesk.

Zoals gezegd zijn er verschillende add-ons beschikbaar maar de officiële pluginwebsite heeft hier geen register van. Dat maakt het wat moelijker om de juiste add-on te vinden om de functionaliteit van de basis plugin uit te breiden.

 

Conclusie: Welk contactformulier kiezen voor je WordPress Website?

Als je nieuw bent in de wondere wereld van WordPress zal je mss verdwalen in de mogelijkheden. Ook voor contactformulieren zijn er enorm veel opties. Maar onze favoriet is WPFORMS!

Dit is een zeer gebruiksvriendelijke en betrouwbare plugin voor uw contactformulier!

Wil je zelf een website maken? Geen Technische kennis nodig!
Volg dan mijn stap voor stap video cursus!

Ga Naar De WordPress Cursus

Laat een reactie achter