Vermijd spam met een WordPress captcha plugin

Spam tegenhouden is geen eenvoudige opdracht tegenwoordig. Via formulieren op je website proberen spambots binnen te geraken. Hoe je dat vermijdt? Wel, een WordPress captcha plugin houdt automatische spam alvast tegen.

Wat is CAPTCHA?

De afkorting CAPTCHA staat voor Completely Automated Public Turingtest to tell Computers and Humans Apart. Met andere woorden: een test die toelaat om mensen van robots te onderscheiden. Want het zijn immers dikwijls de spambots die via formulieren in je WordPress-website spamberichten of gevaarlijke scripts proberen te verspreiden.

Je kent het wel: voor je inlogt, krijg je meestal een verwrongen stukje tekst te zien in een afbeelding. Die moet je dan overtypen om aan te tonen dat je een menselijke bezoeker en geen robot bent. Maar er zijn nog andere mogelijkheden …

Vermijd spam met WordPress captcha pluign

Welke WordPress captcha plugin kiezen?

Really Simple Captcha

Deze WordPress captcha plugin werkt samen met andere plugins, niet op zichzelf. In principe is Really Simple Captcha gemaakt voor Contact Form 7, een contactformulier voor WordPress.

Zoals de naam al doet vermoeden zit deze plugin erg eenvoudig in elkaar zowel qua installatie als gebruik. Iemand die wil inloggen of een bericht achterlaten op je website, krijgt simpelweg een afbeelding te zien met enkele letters en/of cijfers op en moet dit overtypen om te bewijzen dat hij/zij een mens is. Het biedt geen perfecte bescherming, maar natuurlijk houdt het alvast heel wat robots tegen.

Prijs: gratis
Extra handig: de eenvoud!

Spass Captcha

Deze plugin pakt het wat anders, een beetje speelser aan. Geen saaie opsomming van letters of herkennen van woorden op een vage afbeelding. Neen, hier krijg je een minispelletje te zien met biljartballetjes, koffietassen of kleuren bijvoorbeeld. Dit in 3 mogelijke groottes.

OK, je moet wel betalen voor Spass Captcha maar in ruil krijg je een originele captcha die een bezoeker wellicht minder vlug vervelend zal vinden. De plugin is trouwens geschikt voor alle mobiele apparaten en browsers.

Prijs: 17 euro
Extra handig: de live preview

Google Captcha (reCAPTCHA)

Omdat heel wat mensen de opgaves van over te typen tekst te moeilijk vonden, heeft Google het met deze reCAPTCHA wat makkelijker gemaakt. Je moet nu gewoon aanduiden dat je geen robot bent.

Google reCAPTCHA

En dat is niet het enige voordeel. De plugin is ook mobile friendly én laat minder fouten toe. Nog minder risico op spam dus! Bovendien kan je het antispambotvakje in een kleurtje zetten. Nieuw is ook dat je de CAPTCHA onzichtbaar kan maken voor IP-adressen op de ‘veilige’ lijst.

Prijs: gratis
Extra handig: ook compatibel met WooCommerce en BuddyPress

Captcha Bank

Ben je fan van veel opties, dan is Captcha Bank misschien wel dé WordPress captcha plugin voor jou. Rekenen, tekst, logicaoefening, transparantie, extra regels, hoofdlettergevoelig, … zelfs handtekeningen toevoegen. Het kan allemaal en dat in de kleur, stijl en met de achtergrond die je verkiest.

Daarnaast kan je IP-adressen of volledige regio’s de toegang tot je website weigeren als je weet dat ze dikwijls spam veroorzaken. De plugin is trouwens beschikbaar in 36 verschillende talen.

Prijs: 18,50 euro
Extra handig: e-mailalerts van verdachte activiteit

Jouw favoriet gevonden?

Wil je zelf een website maken? Geen Technische kennis nodig!
Volg dan mijn stap voor stap video cursus!

Ga Naar De WordPress Cursus

Laat een reactie achter