Handige kaart op je website met Google Maps WordPress plugins

Om je klanten en prospects te tonen waar je te vinden bent, komt een kaart op je website altijd van pas. Gelukkig bestaan er heel wat praktische Google Maps WordPress plugins om dat te realiseren voor jou.

WordPressXL geeft je alvast enkele leuke opties. Aan jou om te beslissen of je voor een basic kaartje gaat, of een multifunctionele weergave van je locatie(s). Een vast kantoor of als digital nomad elke maand een andere stek, het maakt een verschil natuurlijk. Onze WordPress-tips!

Simple Google Maps Short Code: snel & simpel

Beginnen doen we met de eenvoudigste optie. Met de naam Simple Google Maps Short Code, had je dat wel al verwacht. Geen toeters en bellen, geen ingewikkelde instellingen. Het is niet meer dan één shortcode die je toevoegt in je bericht of pagina: [pw_map address=”your address here”].

Heb je nood aan meerdere markeerpunten (om diverse locaties aan te duiden op één kaart) of wil je een andere lay-out voor je kaart, dan is dit niet nuttig voor jou. Maar snel en doeltreffend is deze plugin wel!

WP Google Maps: gemakkelijk & gratis

Op zoek naar een eenvoudige manier om een customized kaart op je website te zetten? Dan is WP Google Maps de oplossing. Met een overzichtelijke gebruikersinterface met tabs, kan je alles binnen één scherm aanpassen zoals jij het wil. Grootte van de kaart, responsive design, inzoommogelijkheden, uitlijning en zelfs het type kaart (wegenkaart, satellietversie, terrein, …). De shortcode voeg je na customizing gewoon toe aan je pagina.

Het is trouwens perfect mogelijk om meerdere punten te markeren op één kaart, al is het dan wel enkel met standaard ‘Google pins’. En als we dan toch een nadeel moeten noemen: je kan met de gratis versie maar één kaart toevoegen. Voor de premium versie betaal je ca. 19 euro.

Google Maps WordPress plugins

CP Google Maps: super personaliseerbaar

Hoewel de gebruikersinterface iets ingewikkelder in elkaar zit, is CP Google Maps zeker de moeite waard. Deze plugin werkt eigenlijk met een widget in de berichtbewerker van WordPress. Je krijgt daar een preview te zien van de kaart en de mogelijkheid om je adresgegevens toe te voegen.

Je kan zoveel kaarten als je wil toevoegen op je website en aanpassen naar je eigen voorkeur: icoontjes, pop-ups, type kaart, enz. Het is echter niet mogelijk om elke kaart apart te bewerken. Elke aanpassing wordt dus automatisch doorgevoerd op elke kaart.

Maps Marker Pro: populair & premium

Met Maps Marker Pro kies je voor een populaire Google Maps plugin. Naargelang de uitbreidingsmogelijkheden die je wil, betaal je tussen de 29 en 149 euro per jaar om van Maps Marker Pro gebruik te maken. Eerst eens uitproberen? Neem dan het gratis proefabonnement van 30 dagen.

Een ding is zeker: je Googlekaartje zal er indrukwekkend uitzien! Het vergt een beetje moeite om ermee te leren werken, maar je zal er geen spijt van hebben. De plugin geeft je trouwens de keuze om met een eenvoudige of geavanceerde editor te werken.

Eerste stap: een van de 170 icoontjes kiezen voor je marker op de kaart. Daarnaast heb je natuurlijk nog tal van customizing opties, 41 verschillende talen, 10 soorten kaarten, integratie van Google AdSense, enz.

Het is zelfs mogelijk om locatiegegevens te halen uit o.a. Bing, OpenStreetMap en MapQuest. Of wat dacht je van een kaart speciaal voor fietsers, satellietkaarten of voor openbaar vervoer? Je zet de Google Maps plugin volledig naar je hand. Een aanrader voor wie snel resultaat wenst.

Besloten welke Google Maps WordPress plugins voor jou perfect zijn? Ontdek nog meer tips voor je WordPress-website

Wil je zelf een website maken? Geen Technische kennis nodig!
Volg dan mijn stap voor stap video cursus!

Ga Naar De WordPress Cursus

Laat een reactie achter