Drupal vs WordPress, wat is de beste CMS?

Welkom in dit Drupal vs WordPress artikel!

Iedereen die een website wilt bouwen, kent diezelfde vraag. Hoe? Om te antwoorden op die vraag, moet er eerst goed nagedacht worden wat je wilt bereiken? Van dit doel hangt je keuze voor het CMS systeem hard vast, want ieder CMS systeem kent zijn eigen voor- en nadelen.

Ook is ieder CMS systeem voor iedereen anders naar gevoel. En dat maakt een keuze niet altijd even gemakkelijk. Wij hebben de twee meest verkozen partijen naast elkaar gelegd en daaruit onze keuze gemaakt. Voor wie kiezen wij? Je leest het hieronder:

drupal vs wordpress

CMS of Content Management System 

CMS of ook gekend als Content Management System. Dit is een zeer eenvoudig systeem waarin je je eigen website kan gaan bouwen, beheren en aanpassen. Door het gebruiksgemak en duidelijke structuuropbouw heb je geen technische kennis meer nodig en hoef je ook geen IT’er in te schakelen om je website te programmeren. Dit kan je nu heel gemakkelijk zelf.

In dit systeem kan je zelf snel en eenvoudig een pagina opstellen en meteen ook volledig vullen en naar je hand zetten. Er hoeft hier geen code aan te pas te komen. Er zijn heel veel WordPress websites gemaakt zoals deze https://forex-scalping-ea.com/best-scalping-ea.

Wie zich wat verdiept, zal hier al heel snel thuis zijn en de weg naar succes snel vinden. Zowel WordPress alsook Drupal kunnen beheert worden via een smartphone of tablet. Hiervoor hoef je dus niet steeds je laptop binnen bereik te hebben.

Punt van verschil? De mogelijkheden in aanpasbaarheid en functies.

Keuze van platform

Een keuze hierin maak je het best volgens je eigen gevoel. Waar wil je naartoe? Waar voel jij je goed bij? Waar kan jij het snelst mee werken? Waar ken jij je weg? Dit zijn de vragen die zowat beantwoord moeten worden bij het maken van je keuze.

Kies voor een CMS systeem die je een goede toegankelijkheid en een groot gebruiksgemak bieden. Zo zal jij snel je eigen website kunnen opbouwen zonder enige vorm van code of IT dienst.

Kijk daarnaast ook naar de mogelijkheden. Stel jezelf eens voor waar je wilt staan en wat je wilt bereiken en ga na of je gekozen systeem dit ook aankan. Hou rekening met wat nog komen moet. Hierbij geven wij alvast mee dat WordPress een goede basistool is die daarnaast ook erg uitbreidbaar is.

SEO is ook een belangrijk punt waar je rekening mee moet houden. De SEO van je website moet dan ook goed zijn om opgenomen te worden en goed te scoren in Google. Zowel WordPress als Drupal kunnen je hier zeker bij helpen.

Als laatste zou ik ook rekening houden met het design. Een goed design maakt indruk bij potentiële klanten. WordPress kent heel wat thema’s en templates die aanpasbaar zijn. Wens je nog meer naar eigen hand te zetten? Dan kan je bij Drupal net dat tikkeltje verder.

wordpress vs drupal

WordPress 

Wanneer je snel live wenst te gaan met je website, kan je je beter aansluiten bij WordPress. Zij staan voor stabiliteit, snelheid en veiligheid. Deze CMS helpt je website op te richten zonder tijd te verliezen. Je site kan live binnen enkele uren of dagen. En na dat je live bent kan je ook onmiddellijk starten met het opmaken van je pagina’s, berichten enzoveel meer.

Je krijgt de keuze uit duizenden thema’s en plugins. Voor ieder wat wils en voor ieder genoeg aan plugins. Naast de basisfuncties kan je heel wat uitbreiden met deze plugins tot je je website verkregen hebt zoals je wenst.

Op WordPress kan je terecht voor zowel een blog als een fotogalerij, maar ook e-commerce sites en dienstverleningen zijn hier welkom. Alles kan in WordPress en daarbovenop krijg je nog een streepje voor bij Google, want ook zij zijn fan.

SEO wordt hier goed ondersteund en je kan alvast nog meer gaan ondersteunen met de juiste plugins. Daarnaast bieden de verschillende plugins meer uitbreidingsmogelijkheden. Wij raden wel aan om er niet te veel te gebruiken daar deze invloed kunnen hebben op de snelheid van je website.

Een laatste tip die wij meegeven is het bijhouden van de updates. Dit is van groot belang om helemaal up to date te zijn en beschermd te blijven tegen hackers.

Drupal

Verschil met WordPress is dat je bij Drupal nog net iets meer kan. Je kan nog uitgebreider gaan en ook meer aanpassen naar eigen design waar jij dat maar wilt.

Wens je dat te doen? Dan kan je beter ook even bijleren. Wie meer wenst dan de basisfuncties en plugins, heeft toch net iets meer technische kennis nodig of een klein stukje code. Dat maakt het iets complexer en minder gemakkelijk en toegankelijk voor iedereen.

Lijkt ook normaal,  hoe meer je naar eigen hand wenst te plaatsen, hoe meer kennis en tijd je hiervoor nodig hebt.

Drupal heeft daarvoor wel niet zoveel updates nodig als WordPress en kent daarom ook iet zoveel onderhoud. Iedere functie werkt naar behoren en ook het gebruiksgemak kan je hierin terugvinden.

Waarom kies je dan toch voor WordPress?

WordPress vraagt minder kennis en kan iedereen helpen voor een vooral zeer snelle start. Je hoeft niet te wachten om alles live te plaatsen tot je enige vorm van code aangebracht hebt. Daarnaast is ook Google fan van WordPress en dat geeft je een streepje voor.

WordPress vs Drupal vergelijking: WordPress wint!

Wij kiezen uit deze twee systemen resoluut voor WordPress. Het is de meest eenvoudige en snelle CMS systeem op de markt en biedt een groot gebruiksgemak. Daarnaast is hier echt geen technische kennis voor nodig en je kan geheel zonder code of IT’er je website opbouwen.

Drupal biedt meer mogelijkheden indien je toch voor een IT dienst kiest of net iets meer kennis in code bevat. Wij sluiten dit platform daarom toch even uit want waarom zou je kiezen voor iets moeilijker als het zeer eenvoudig kan?

WordPress is daarnaast ook één van de populairste CMS systemen en ook de SEO score hierbij ligt goed. Dat is nu ook niet onbelangrijk op heden. Een goede SEO score staat gelijk aan een goede plaats in de zoekmachine.

Ken jij helemaal niks van dit platform? Dat is dan ook niet erg! Er zijn een tal van online cursussen die je hierbij kunnen helpen en ook wij kennen er één. Wie graag wenst bij te leren over hoe WordPress precies in zijn werk gaat, kan zich aansluiten bij onze Online Cursus WordPress.

Voor een kleine prijs van 49 Euro kan je je reeds inschrijven en al het nodige over WordPress aanleren. In deze cursus krijg je heel wat tips mee en kan je nog enkele bonus video’s bekijken. Deze cursus is voor iedereen die van 0 wil starten of zijn bestaande website nog meer wil boosten.

Klik hier, schrijf je in en ontdek de wondere wereld van WordPress stap voor stap!

Wil je zelf een website maken? Geen Technische kennis nodig!
Volg dan mijn stap voor stap video cursus!

Ga Naar De WordPress Cursus

Laat een reactie achter