Elementor review

Welkom bij de Elementor Review!

Wie een WordPress website wenst te bouwen zonder echte technische kennis kan dit met een goede plugin oplossen. Je hoeft geen ontwikkelaar of een IT dienst in huis te halen. Elementor is de tool die je hierbij kan helpen op een zeer eenvoudige manier. Alle pagina’s kan je bouwen zonder codes uit te schrijven, je hoeft gewoon wat blokken te verslepen naar wens.

Deze plugin hebben wij getest en we kunnen meegeven dat Elementor een zeer goede tool is. Hij is eenvoudig in gebruik en ook gemakkelijk integreerbaar op je WordPress website. Daarnaast is hij helemaal niet duur en heeft deze plugin toch heel wat te bieden. Als score plaatsen wij een 9 op 10 en hieronder kan je vinden waarom.

Wat is een page builder?

Een page builder zoals Elementor is een plugin dat je heel wat verder helpt bij het bouwen van je website en de verschillende pagina’s. Best een handige tool voor wie niet zo technisch onderlegt is of wie snel een site wenst op te bouwen. Bij Elementor krijg je een eenvoudige omgeving om in te werken waar je alles heen en weer kan plaatsen naar eigen wens. Blokken kunnen versleept worden en je pagina kan op deze manier zeer snel opgesteld worden.

Daarbovenop heb je de mogelijkheid binnen je blokken ook de inhoud nog te rangschikken. Hierbij geld ook diezelfde regel van slepen naar de gewenste plaats. Net zoals bij de meeste page builders kan je met Elementor ook op de front pagina gaan werken. Zo hoef je niet heen en weer te klikken om een voorbeeldpagina te zien maar kan je gewoon live, aanpassingen aanbrengen en zo meteen zien, hoe je pagina eruit ziet.

elementor review 2019

Waarom kiezen voor Elementor?

Heel eenvoudig! Elementor is zeer eenvoudig in gebruik en het laat dan ook iedereen toe om met deze tool te werken. Er is geen technische kennis nodig om je pagina te bouwen of in deze omgeving te kunnen werken. Je hoeft geen code toe te voegen en uit te schrijven, slepen is meer dan voldoende.

Daarnaast kan je met deze tool, extra elementen gaan toevoegen. Hiervoor wordt je pagina nog overzichtelijker opgemaakt. Widgets en hulpmiddelen kunnen worden toegepast en ook eenvoudig op hun plaats gesleept worden.

 

 

Bekijk eerst deze Elementor Overview Video!

elementor review nederlands

 

Elementor is niet alleen zeer gemakkelijk maar ook nog zeer populair. WordPress websites worden zeer vaak met deze tool klaargezet en actief geplaatst op het internet. Je kan deze plugin dan ook snel vinden op je wordpress site, wanneer je een nieuwe plugin zoekt.

Bestaande pagina’s kan je ook zeer snel aanpassen. Wanneer je op de knop bewerken bovenaan klikt, kom je meteen in de aanpassingsomgeving. Ook zo hoef je niet eerst naar de achtergrond te vertoeven.

Widgets worden snel een eenvoudig in het scherm gesleept, daarbij kunnen ook nieuwe secties aangemaakt worden en instellingen aangepast worden.

Niet dan voordelen

Elementor is niet alleen eenvoudig maar biedt ook heel wat voordelen. Hieronder sommen wij er nog enkele belangrijke op:

 • Je kan er heel wat aanpassen. Naast het slepen kan je ook nog personaliseren. Beheer het formaat van breedtes en hoogtes, verschillende secties en marges.
 • Je kan er heel wat templates in terugvinden. Deze helpen je alvast op weg
 • Alle templates en sjablonen zijn responsive voor ieder device.
 • Je beheert een aanpassingsgeschiedenis. Hiermee kan je bewerkingen heel snel ongedaan maken indien je dit wenst.
 • Voet en kopteksten kunnen aangepast worden.
 • Vertalingen kunnen gebeuren tot 23 verschillende talen.
 • Inline design zorgt voor aanpassingen van je tekst op de voorpagina.
 • Een heel assortiment aan lettertypes zijn mogelijk.
 • E-commerce en prijzentabellen mogelijk met widgets om eenvoudig te beheren.

Elementor prijzen en bundels

Elementor heeft 3 verschillende bundels, maar voor dat je deze bekijkt kan je ook een gratis versie gebruiken. In deze versie zitten al heel wat verschillende tools en widgets die je op weg helpen om een eenvoudige website te bouwen. Wens je daarna toch meer te kunnen of moet het meer professioneel gebeuren? Dan kan je in 1 van volgende 3 pakketten aansluiten:

 1. Personal bundel:
  1. Kost: 49 Dollar
  2. 1 website
  3. 1 jaar support
  4. 1 jaar updates
  5. Alle pro features
 2. Business bundel:
  1. Kost: 99 Dollar
  2. 3 websites
  3. 1 jaar support
  4. 1 jaar updates
  5. Alle pro features
 3. Unlimited bundel:
  1. Kost: 199 Dollar
  2. Ongelimiteerde websites
  3. 1 jaar support
  4. 1 jaar updates
  5. Alle pro features

In ieder pakket krijg je tot 1 jaar support en 1 jaar updates. Heb je vragen of vind je niet meteen de weg? Dan heeft Elementor ook heel wat documentatie voor je klaar. Deze kan je vinden in tutorials, enkele handleidingen en ook via Youtube. Ja hoor, ze zijn best populair.

elementor ervaringen

Conclusie Elementor review

Na het uittesten van deze plugin en het doornemen van de verschillende functies en widgets zijn wij er sterk van overtuigd dat Elementor een goede page builder is, voor zowel een amateur als professional. Ze zijn niet alleen populair maar ook zeer eenvoudig en handig. Deze super tool helpt je op een eenvoudige manier, je website op te bouwen en je pagina’s volledig naar wens en smaak te plaatsen.

Je hoeft er geen technische kennis voor te hebben en ook geen IT dienst te aanvaarden. Elementor biedt de mogelijkheid alle blokken en widgets eenvoudig te verslepen waardoor je geen vieze code moet schrijven om je pagina op te bouwen of aan te passen. Je pagina ziet er zo uit, zoals jij deze plaatst.

Wie niet duur wenst te gaan of zelf helemaal geen geld wenst te spenderen aan een goede plugin, zit hier dan ook zeker goed. Met de Free versie kan je deze al heel uitgebreid testen en je pagina’s eenvoudig opbouwen. Denk je toch aan iets meer professionele tools, dan kan je nog steeds overstappen of kiezen voor een betalende bundel met extra features.

Wij vinden Elementor een super plugin en geven dan ook een score van 9 op 10. Met meer dan 900 000 websites kan deze score ook alleen maar bevestigd worden. Wij zijn niet alleen met deze mening en zijn ervan overtuigd dat ook jij dit zeer handig zult vinden.

Probeer de gratis versie maar let op, je zal snel geprikkeld zijn om de betalende versie aan te nemen.

BESTE PAGE BUILDER VAN 2019?
ELEMENTOR!

BEZOEK DE WEBSITE

Laat een reactie achter