Hoe een blogpost markeren als nieuw voor terugkerende bezoekers?

Ben je al een tijdje aan het bloggen en heb je een groepje trouwe volgers verzameld van je blogposts? Dan kan het interessant zijn om die regelmatig terugkerende bezoekers te laten weten dat je nieuwe artikels hebt gepubliceerd. Hiervoor kan je de blogpost markeren als nieuw.

blogpost als nieuw markeren

Terugkerende bezoekers zijn benieuwd naar wat je laatst hebt gepost. Als ze op je homepage terechtkomen, kan je hen tijd besparen door meteen aan te geven wat nieuw is.

Hoe een blogpost markeren als nieuw?

De gemakkelijkste manier om een blogpost als nieuw te markeren is om een plugin te installeren. Bijvoorbeeld de plugin ‘Mark new posts‘. Na installatie kan je naar ‘Instellingen’ gaan in je Dashboard en dan naar ‘Mark new post’ om je instellingen te personaliseren.

Je kan kiezen waar de markering verschijnt en hoe die eruit ziet: er is keuze tussen vier soorten markeringen (oranje cirkel, een textvak, een beeld (standaard of zelfgekozen) of een vlagje). Daarnaast kan je bepalen wanneer de markering verdwijnt. Kies hiervoor best niet voor ‘na lezen van de post’, want dat kan nogal vervelend zijn voor bezoekers die niet alle content lezen. Als je dit uitgevinkt laat, zien de bezoekers de markering alleen bij nieuwe blogposts sinds hun laatste bezoek.

Vergeet niet de wijzigingen op te slaan. Vanaf nu krijgen je nieuwe blogposts een label.

Blogpost markeren als nieuw met code

HTML-kenners kunnen ook een stukje code toevoegen aan hun website:

Code blogpost markeren als nieuw

De browser gaat dan na of de gebruiker al een cookie heeft met een tijdcode van zijn of haar vorige bezoek. Indien nee, dan maakt het een cookie aan met de huidige tijdscode. Indien ja, dan vergelijkt de browser de tijdscode van het vorige bezoek en worden alle recentere berichten als nieuw gemarkeerd.

Je moet dan wel best nog een CSS styling meegeven met de tag (in het voorbeeld hierboven gaat het om de “new-article” stijl).

WordPress Online Cursus volgen?

Klik hier en ontdek mijn stap voor stap Video Cursus WordPress! Na het volgen van deze cursus kan je eindelijk eenvoudig uw eigen professionele WordPress website bouwen!

Veel succes 😉

Wil je zelf een website maken? Geen Technische kennis nodig!
Volg dan mijn stap voor stap video cursus!

Ga Naar De WordPress Cursus

Laat een reactie achter