Shortpixel review: beste plugin voor WordPress afbeeldingen optimaliseren?

De zoektocht naar de perfecte plugin voor WordPress afbeeldingen optimaliseren,  het is een mijnenveld waar je goed je ogen open moet houden. Er zijn namelijk duizenden plugins van bijzonder lage kwaliteit, terwijl hoogwaardige plugins schaars zijn. Onze shortpixel review is precies wat jij nodig hebt.

Daarom komt deze shortpixel review waarschijnlijk voor jou op een goed moment. Want voor het optimaliseren van WordPress afbeeldingen, heb je een sterke, betrouwbare plugin nodig.

Er zijn meerdere cloud-based plugins te vinden, maar over shortpixel zijn de meest positieve verhalen te vinden. Het was daarom niet lastig om te beargumenteren waarom juist shortpixel een review zou verdienen.

Benieuwd naar onze mening over deze plugin voor WordPress afbeeldingen optimaliseren om niet alleen jouw website sneller te maken maar ook je rankings te verbeteren? Lees dan snel verder!

Werking van de Shortpixel plug-in

  • Je upload zoals gewoonlijk de afbeeldingen naar je WordPress site
  • Shortpixel stuurt de afbeeldingen naar de cloud-servers
  • Diezelfde cloud service optimaliseert jouw afbeeldingen door deze te comprimeren
  • Shortpixel haalt vervolgens jouw afbeelding terug uit de cloud en plaatst deze weer netjes tussen jouw bestanden

Het nut van een optimalisatie plugin

Niet iedereen zal direct bij het lezen van deze shortpixel review begrijpen waarom juist dit soort plugin een website een boost kan geven. Vroeger was het normaal dat een website een seconde of vijf nodig had om te laden. We waren tenslotte niet gewend om afbeeldingen te comprimeren, waardoor we al helemaal niet gewend waren dat websites snel konden laden.

Nu het normaal is om een snelle website te hebben, is het belangrijk dat we onze WordPress website optimaliseren waar dat mogelijk is. Want behalve dat je een mooie website hebt met het WordPress CMS systeem, dat vrijwel alles voor je kunt doen, zitten er ook nadelen aan het gebruik van WordPress.

Allereerst worden websites met WordPress langzamer doordat het CMS een veel bandbreedte vraagt. Indien het mogelijk is om op andere vlakken hier besparingen te vinden, zoals WordPress afbeeldingen optimaliseren, dan kan dat je website op meerdere gebieden een boost geven.

Zo zorgt WordPress afbeeldingen optimaliseren ervoor dat je website sneller zal laden, wat het gebruiksgemak drastisch zal verhogen. Verder, een van de belangrijkste voordelen van de Shortpixel plugin, is dat de vindbaarheid in Google stijgt.

Werking van de Shortpixel plugin

Deze Shortpixel review is erop gericht om jou niet alleen te laten overtuigen dat deze plugin jouw website sneller maakt, maar ook het gebruiksgemak verhoogt. Het grote voordeel van dat Shortpixel het comprimeren in de cloud doet, is natuurlijk dat je geen speciale scripts op je eigen server hoeft te installeren.

Dat betekent dat de complete benodigde bandbreedte voor het crunchen van de afbeeldingen, de verantwoordelijkheid van de cloud servers van Short Pixel is.

Dus wil je WordPress afbeeldingen optimaliseren maar niet je eigen bandbreedte gebruiken? Dan is dit alvast de eerste stap richting een snellere site.

De vele nadelen van het zelf hosten van een script en het zelf optimaliseren worden weggewerkt door deze plugin. Want ook het handmatig comprimeren kost veel tijd. Iedere keer zal je voor WordPress afbeeldingen optimaliseren zelf een website moeten vinden waar dit kan, de afbeelding uploaden en deze vervolgens weer downloaden om op je eigen website te kunnen plaatsen.

Een omslachtige klus, waar je een stuk beter de Shortpixel plugin voor kunt gebruiken.

Deze bestanden werken met Shortpixel

Voordat je van de Shortpixel plugin gebruik gaat maken, is het belangrijk dat je weet welke WordPress afbeeldingen je kunt optimaliseren. De meest voorkomende formaten worden door Shortpixel gesupport, namelijk JPG, PNG, GIF en zelfs PDF bestanden.

Maar leuk zo’n Shortpixel review, wat betaal je er eigenlijk voor?

Shortpixel review conclusie: Doen, tot op zekere hoogte

Je kunt gratis gebruik maken van de Shortpixel plug-in als je onder de 100 afbeeldingen per maand laat optimaliseren. Wil je meer afbeeldingen door de cloudservers van Shortpixel comprimeren? Dan kan je overwegen om een van de abonnementen op deze servers te nemen.

Voor de meeste gebruikers zijn 100 afbeeldingen per maand voldoende. Wil je meer, dan kan je credits kopen. Je bent ongeveer 5 dollar per maand kwijt voor 5000 afbeeldingen. Wil je tien keer zoveel afbeeldingen comprimeren, dan kom je uit op zo’n 30 dollar per maand. Al met al een prima prijs voor WordPress afbeeldingen optimaliseren.

Laat een reactie achter