Maak het jezelf gemakkelijk met drag‑and‑drop pagebuilders voor WordPress

De verschillende onderdelen op een website vlot aanpassen, dan doe je beroep op drag‑and‑drop pagebuilders voor WordPress. Met zo een pagebuilder sleep je elementen op hun plaats en perfectioneer je de lay-out zonder code te gebruiken.

Dan denk je misschien “maar webdesigners hebben toch geen moeite met HTML of CSS”? Juist, maar beginners of bloggers dikwijls wél. Door een pagebuilder te gebruiken, gaat er dus een wereld aan mogelijkheden voor hen open. En soms is het ook gewoon een snellere manier om een site te bouwen. Dus, why not?

We zochten onze favorieten voor je uit!

Beste drag‑and‑drop pagebuilders voor WordPress

1. Themify Builder (€ 37)

Gebruiksvriendelijk en krachtig, zo kan je deze plugin wel noemen. Themify Builder werkt met verschillende modules die soms aparte plugins vereisen en die je dan kan toevoegen aan je pagina of bericht. Al de wijzigingen die je doorvoert, zie je meteen in een live preview, al kan je ook via de admin area de lay-out en inhoud aanpassen natuurlijk.

Nog meer tijd bespaar je met een van de gebruiksklare designs (meer dan 40!). Gewoon de plugin installeren, je favoriete lay-out kiezen en klaar is kees. Vraag je ons een nadeel te noemen, kunnen we enkel duiden op het feit dat je in de frontend initieel overdonderd wordt door de vele opties. Maar eens je alles uitprobeert, zie je dat het eigenlijk heel eenvoudig in elkaar zit.

Ontdek in onderstaand filmpje deze zéér gebruiksvriendelijke WordPress pagebuilder.

 

Als je trouwens een WordPress-thema gebruikt van Themify heb je deze pagebuilder al tussen je standaard plugins staan. Dan hoef je er niet voor bij te betalen, tenzij voor sommige add-ons. Gebruik je een ander thema, dan kan je alsnog deze pagebuilder apart installeren.

2. Beaver Builder (€ 94 – 378)

Met Beaver Builder installeer je een van de snelste en meest geavanceerde drag‑and‑drop pagebuilders voor WordPress die je maar kan vinden. Meteen bij de opstart krijg je een rondleiding zodat je de gebruikersinterface al leert kennen. De demo kan je op hun website ook al vinden. Zo weet je alvast wat te verwachten.

beaver builder wordpress pagebuilder
Bij de bewerking van een pagina krijg je aan de rechterkant een kolom van waaruit je elementen in de pagina kan slepen. Vervolgens kan je dat element nog aanpassen door erop te klikken.

Beaver Builder voorziet alvast 30 templates voor de lay-out van je website. Extra modules nodig? Je kan je helemaal uitleven als je wil met diverse achtergronden, sliders, inhoudblokken, buttons, enz. Werkelijk elk detail is aanpasbaar. Alles om een strakke website te maken zonder dat je je moet verdiepen in HTML of CSS.

Het standaard pakket – geschikt voor kleine websites – kost je 94 euro. Professionelen zullen meer baat hebben bij het Pro-pakket voor 189 euro of Agency-pakket voor 378 euro. Klik hier & ontdek Beavebuilder!

3. Visual Composer (€32 – 161)

Visual Composer is de meest verkochte pagebuilder voor WordPress en dat komt vooral door het gebruiksgemak en het grote aantal stijlopties voor een redelijke prijs.

Ook bij deze pagebuilder kan je zowel in admin area als frontend wijzigingen doorvoeren. Om je website te personaliseren kan je één van de 45 inhoudsmodules of ‘content elements’ gebruiken. Voor elk element is er wel een module: sociale media, kolommen en rijen voor je berichten, mediabestanden, grafieken, enz. Ook voeg je makkelijk widgets toe en als dat nog niet genoeg is zijn er nog een 50-tal add-ons beschikbaar.

Koop je de Visual Composer plugin aan voor één WordPress-site dan kost het je 32 euro. Het uitgebreide pakket heb je voor 161 euro.

4. The Divi Builder (€ 69 – 236)

De laatste pagebuilder die we nog willen vermelden is Divi. Deze zit erg praktisch en intuïtief in elkaar. Deze plugin staat bekend om de functionaliteit en eenvoudige gebruikersinterface. Je lay-out sleep en zet je makkelijk in elkaar met 46 inhoudselementen (prijslijsten, sliders, e-mailformulieren, enz.) en een 20-tal templates.

De marges en de uitvulling van de inhoud bepaal je ook zelf. Maar het handigst aan deze pagebuilder vinden we de Divi-bibliotheek. Je kan namelijk je zelfgemaakte lay-outs of delen ervan opslaan. Vervolgens kan je bijvoorbeeld voor een andere pagina een eerder gemaakte lay-out toepassen.

Enig nadeel: Divi gebruikt veel shortcodes. Wanneer je van thema verandert of later beslist een andere pagebuilder te gebruiken, is dat wel lastig. Gebruik je Divi Theme van Elegant Themes, dan is The Divi Builder al inbegrepen. Anders betaal je er 69 euro per jaar voor of 236 euro voor een leven lang Divi.

Tips over andere plugins

Laat een reactie achter