Review: Managed Hosting door Savvii

Je WordPress website is 100% gratis, alsook een hoop thema’s, widgets en plugins die de website naar een hoger niveau kunnen brengen. Het enige waar je nog zelf voor moet zorgen, is hosting. Maar hoe pak je dat aan? Een goede hostingpartner kiezen doe je in ieder geval beter niet onbezonnen, en je gaat hoe dan ook beter niet voor de eerste de beste of de goedkoopste. Van je hostingpartner hangt immers heel wat af, zoals de snelheid en de veiligheid van je website.

In dit artikel bespreken we Managed Hosting aangeboden door Savvii.

Savvii review en ervaringen

Bij Managed Hosting is de provider in het bezit van de hardware en software van de servers. Het beheer en onderhoud van die servers ligt dus in handen van de provider en niet van de client. Beheer houdt onder andere in: monitoren, scannen, instellen en beheren van de server, veiligheid, ondersteuning, back-ups en opslag.

Savvii biedt dus Managed Hosting aan, en dat biedt heel wat voordelen. Je hoeft je niets aan te trekken van veiligheid en onderhoud van de server, en in het geval van problemen kan je altijd terecht bij gespecialiseerde medewerkers. Gebeurt er toch een kleine ramp, dan kan je dankzij je provider terugvallen op een recente back-up.

Managed hosting door Savvii

Over Savvii

Savvii is een relatief jong bedrijf (opgericht in 2013) dat bestaat uit 16 medewerkers en gevestigd is in het Nederlandse Nijmegen. Het houdt zich enkel en alleen bezig met webhosting, en dat specifiek voor WordPress websites. Je kan er dus bijvoorbeeld je domeinnaam niet laten registreren.

Je wordt er in ieder geval in het Nederlands bediend, en dat is een groot voordeel.

Prijzen en pakketten

Savvii biedt drie pakketten aan:

 1. Starter: 11 euro per maand. Inbegrepen zijn: 250 MB opslagruimte – 1 website – 3500 page views per maand.
 2. Shared one: 29 euro per maand. Inbegrepen zijn: 10 GB opslagruimte – 1 website – 125.000 page views per maand.
 3. Shared five: 69 euro per maand. Inbegrepen zijn: 25 GB opslagruimte – 5 websites – 300.000 page views per maand.

Het starterspakket is beperkt en veeleer bedoeld om je te laten kennismaken met hosting door Savvi. Bij alle pakketten is het dataverkeer onbeperkt en zit caching door Varnish inbegrepen. Verder hierover meer.

savvii hosting review

Review: snelheid

Hét aspect waarmee Savvii zich wil onderscheiden van andere hostingproviders, is snelheid. Dat is niet onbelangrijk, want als je website langer dan een paar seconden nodig heeft om te laden loop je al kans om bezoekers af te schrikken. Ook voor je zoekresultaten in Google is laadsnelheid een steeds belangrijkere factor, en dat geldt des te meer voor mobiele surfers.

Savvii beweert je WordPress website maar liefst 66% keer sneller te doen laden.

Hoe slaagt Savvii erin om de laadsnelheid zo laag te houden?

 1. CDN of Content Delivery Network. Simpel gezegd: alle statische content, zoals CSS (styling), beelden en javascript, worden vanaf een andere server geladen. Er worden dus gegevens tegelijkertijd van verschillende servers opgeladen, wat tijdswinst oplevert. Een nadeel is dat CDN werkt via een Savvii-domein: als je dan van provider zou veranderen, ben je de zoekresultaten via je afbeeldingen (Google Images) kwijt.
 2. Varnish-caching. Hiermee staan de gegevens op je website al klaar in je browser nog voor je bezoeker op een pagina klikt, wat heel wat fracties van seconden spaart.
 3. NGINX-servers. Dat type servers kan statische content, zoals html-pagina’s, heel snel laden. Ze zijn zeer geschikt voor de meeste WordPress websites.

Ontdek de website van Savvii Hier!

 

Review Savvii hosting: beveiliging

Hoe veilig is je website als die bij Savvii gehost staat?

Savvii doet er in ieder geval alles aan om je website te vrijwaren van hackers of virussen. Zo is er een stevige firewall die Brute Force en DDoS-aanvallen onderschept. Savvii maakt ook gebruik van sFTP-servers, wat veiliger is dan FTP. Je kan ervoor kiezen om je WordPress, plugins en thema’s automatisch te laten updaten: een must, want met verouderde thema’s en plugins nodig je hackers bijna uit om je website over te nemen. De servers worden voortdurend gescant op verdachte code, en zodra je een onveilige plugin hebt geïnstalleerd zal iemand van Savvii contact met je opnemen en gezondere alternatieven voorstellen voor de plugin.

Als je dan toch gehackt wordt, regelt Savvii een gratis herstel (vanaf pakket Shared one).

Savvii neemt dagelijks een backup van je website, maar je kan ook manueel backups maken.

Conclusie: wat ons betreft kan de beveiliging van een WordPress website moeilijk beter.

Savvii scoort 9.2 in onze Top 10 van Beste WordPress hosting!

Ontdek hier onze TOP 10 van Beste WordPress Hosting van België en Nederland

Combell staat nog altijd dik verdiend op nummer 1 in onze TOP 10 van beste WordPress hosting!

beste hosting nederland

 

Review Savvii hosting: service

Ik vermeldde al dat je bij Savvii in het Nederlands bediend wordt, en dat je proactief gecontacteerd wordt bij problemen met bijvoorbeeld plugins. Alvast twee grote troeven.

Support zit inbegrepen bij de drie pakketten: bij Starter is dat via mail, bij Shared one en Shared five kan dat ook telefonisch. Heb je een duurder VPS-pakket, dan kan je 24/7 bellen: ook buiten de kantooruren dus.

Review Savvii hosting: gebruiksgemak

Bestel je een Managed Hostingpakket bij Savvii, dan moet je even geduld oefenen: de pakketten worden op maat gemaakt en je moet dus even wachten vooraleer je site gepubliceerd wordt. Als dat het geval is, krijg je een email met je logingegevens.

WordPress is standaard geïnstalleerd in het hostingpakket. Met je tijdelijke Savvii-URL kan je dus meteen aan de slag in je Dashboard. Je zal zien dat er een Savvii-plugin geïnstalleerd is, waarmee je je Varnish cache kan legen en je CDN kan in- of uitschakelen. Je kan er ook voor kiezen om deze instellingen in je Savvii-beheeromgeving zelf, maar deze manier lijkt ons net iets sneller.

Een volgende stap is om de tijdelijke URL aan te passen naar de permanente domeinnaam waarop je website moet komen. Dit is iets technischer, maar Savvii levert de nodige handleidingen en je kan bij vragen uiteraard terecht bij de helpdesk.

Andere zaken die je in de beheeromgeving kan instellen of bekijken zijn:

 • API-key ophalen
 • Instellen of updates van je plugins en WordPressversie automatisch mogen gebeuren
 • Domein redirects instellen
 • Back-up maken en terugzetten (dat kan echter niet zonder een manuele tussenkomst bij Savvii zelf)
 • De url voor PHPMyAdmin achterhalen (een tool voor databasebeheer)
 • Toegang tot ondersteuning: een sectie met veelgestelde vragen, toegang tot een ticketsysteem bij technische problemen en een blog over hosting van WordPress

Conclusie: Savvi review en ervaringen

We zetten even alles op een rijtje.

Voordelen:

 • Zeer goede prestaties op het vlak van snelheid
 • Alles wordt in het werk gezet om veiligheid te garanderen
 • Service in het Nederlands
 • Goede documentatie en support
 • Relatief eenvoudige beheeromgeving
 • Competitieve prijzen

Nadelen:

 • De CDN-server is een Savvii-server: als je verandert van hostingpartner ben je de zoekresultaten op je afbeeldingen kwijt.

Voor ons is het duidelijk: de voordelen wegen een pak zwaarder door dan de nadelen. Snelheid, veiligheid en service zijn dé belangrijkste factoren van goede hosting. Hosting door Savvii kunnen we daarom absoluut aanraden.

Kom meer te weten op de website van savvii.

Laat een reactie achter